Rize’de “İrfani Geleneğimiz Ve Hoca Ahmet Yesevi Konferansı” Yapıldı

Rize’de “İrfani Geleneğimiz Ve Hoca Ahmet Yesevi Konferansı” Yapıldı
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız'ın anlatımıyla Rize'de "İrfani Geleneğimiz ve Hoca Ahmet Yesevi Konferansı" düzenlendi.

Konferansta Anadolu'da İslam'ın var olmasını sağlayan en önemli isimlerden Hoca Ahmet Yesevi ve irfani geleneğimize katkılarından bahsedildi.

Konferans, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Çok sayıda vatandaş ve öğrencinin ilgi gösterdiği konferansa; Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Kültür Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ve kurum, kuruluş temsilcileri katıldı.

rize’de-“irfani-gelenegimiz-ve-hoca-ahmet-yesevi-konferansi”-yapildi-(1).jpg

Prof. Dr. Musa Yıldız, konferansın amacının bilim adamı hassasiyeti ile birlikte bilimsel verileri ortaya koyarak tarihe göz atmak olduğunu belirterek, amaçlarının gençlerde bir farkındalık oluşturmak olduğunu dile getirdi. Hoca Ahmet Yesevi'nin İslam'ı kendi anadilimizde öğreten ilk kişi olduğunu söyleyen Yıldız, Hoca Ahmet Yesevi'nin Hz. Ali'ye dayanan soyu, kurduğu mektepleri, İslami mutasavvıflar üzerindeki tesirleri, Ahiliğin de kurucusu olduğu konuları hakkında bilgiler verdi.

Başkan Kasap'tan teşekkür

Konferansın sonunda Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, sunmuş olduğu bilgilerden dolayı Prof. Dr. Musa Yıldız'a teşekkürlerini sunarak, "Saygıdeğer hocam Prof. Dr. Musa Yıldız'la çok eskiye dayanan bir dostluğumuz vardır. Hocamızın bir hedefinden bahsetmek isterim. Kendisi hayatı boyunca 100 kitap yazmayı hedeflemektedir. Şu an 35 civarında eseri yayınlanmıştır. Kendisine şehrimize gelip bizlere bu güzel bilgileri verdiği için şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Konferans sonunda Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Yıldız'a katkılarından dolayı teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.

rize’de-“irfani-gelenegimiz-ve-hoca-ahmet-yesevi-konferansi”-yapildi-(3).jpgrize’de-“irfani-gelenegimiz-ve-hoca-ahmet-yesevi-konferansi”-yapildi-(5).jpgrize’de-“irfani-gelenegimiz-ve-hoca-ahmet-yesevi-konferansi”-yapildi-(2).jpg

rize’de-“irfani-gelenegimiz-ve-hoca-ahmet-yesevi-konferansi”-yapildi-(6).jpg

rize’de-“irfani-gelenegimiz-ve-hoca-ahmet-yesevi-konferansi”-yapildi-(11).jpg

rize’de-“irfani-gelenegimiz-ve-hoca-ahmet-yesevi-konferansi”-yapildi-(8).jpgrize’de-“irfani-gelenegimiz-ve-hoca-ahmet-yesevi-konferansi”-yapildi-(14).jpgrize’de-“irfani-gelenegimiz-ve-hoca-ahmet-yesevi-konferansi”-yapildi-(15).jpgrize’de-“irfani-gelenegimiz-ve-hoca-ahmet-yesevi-konferansi”-yapildi-(4).jpg