Rize'de İş Güvenliği Eğitimi

Rize'de İş Güvenliği Eğitimi
Özel Rize Tıp Merkezi ve Hapeloğlu Alışveriş Merkezi 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu çerçevesinde ortak yangın tatbikatı düzenledi.

1 Ocak 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu gereğince yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Hapeloğlu Alışveriş Merkezi ve Rize Tıp Merkezi Personeline İş Sağlığı ve Güvenliği Yasal Mevzuatı gereğince yapılması gerekli olan acil eylem plan çerçevesinde yangın tatbikatı düzenlendi.

1.20130614131138.jpg

Güneysu yolu üzerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Bayram Şeker denetiminde Güven Yangın Söndürme ekipleri tarafından gerçekleştirilen tatbikat, önceden hazırlanmış belli bir program çerçevesinde yerine getirildi. Olası yangın felaketine hazırlıklı olmak, gerekli tüm önlemleri almak, zamanında müdahalede bulunarak, can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla düzenlenen yangın tatbikatına iki firmanın personelleri katıldı.

01.20130614131252.jpg

Yaklaşık bir saati bulan tatbikatta olası yangın felaketinin canlandırması yapıldı. Acil eylem planı çerçevesinde olası yangın felaketine karşı eğitim alan personeller, yangın tatbikatını başarıyla tamamladı.

y.20130614131358.jpg

Eğitici bir tatbikat uyguladıklarını belirten Bayram Şeker, eğitime katılan personele söz konusu yasa ve yaptıkları işin gerektirdiği güvenlik önlemleri hakkında bilgi verdi. İş güvenliği ve sağlığı eğitiminin ardından personele, yangın ve yangında yapılması gerekenler anlatıldı.

bayram-seker.jpg

Tatbikat ile olası bir yangında personelin yangına nasıl müdahale edeceği hususunda bilinçlendirildiğini ifade eden Özel Rize Tıp Merkezi Müdürü Dr.Olcay Akdoğan ve Hapeloğlu Alışveriş Merkezi Müdürü Ramazan Dilmaç yaptıkları ortak açıklamada, ''İnşallah tatbikatın gerçeği yaşanmaz, ancak yaşandığında ekiplerimiz ne kadar yeterli ve dinamizmli olduklarını gösterdiler. Bu da bizleri memnun etti'' dedi. Tatbikatla zamanı çok iyi kullanma, hataları görme, eksiklikleri tespit etme imkanına kavuştuklarını ekleyen Akdoğan ve Dilmaç, bu tür olaylarda insanların zamanla yarışmaları gerektiğini dile getirdi.

00.20130614131603.jpg