Rize'de İş Kuyruğu Oluştu VİDEO İZLE

Rize'de İş Kuyruğu Oluştu VİDEO İZLE
Çaykur'a alınacak 3 bin 500 işçi için bugün mesai saatinden itibaren başlayan başvurular öncesi gece saatlerinden itibaren kuyruk oluştu.

Ocak ayında aceleden açıklanan işçi alımı sonrası süren uzun bekleyiş sonrası dün akşam Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz tarafından açıklanan ve bugünden itibaren başlayan 10 gün sürecek müracatlar duyurusu uzun kuyruklar oluşturdu.

Çaykur bünyesinde Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerindeki fabrikalarda çalışacak 3 bin 500 işçi alımı için bu illerde başvurular başladı. İşe girmek isteyenler 2 bin 375’inin alınacağı Rize’de gece yarısından itibaren İş-kur İl Müdürlüğü önünde sıraya girdi.

is-kuyrugu-rize-1.jpg

Rize'de İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün iki katı arasındaki merdivenlerden başlayan kuyruklar bina dışına  taştı, caddedeki işyerleri önünde uzayıp gitti. Bekleyişi sürdüren vatandaşlar işe girmek için umutlu olduklarını söyledi.

iskur-kuyrugu-rize.jpg

Gece saat 01.00’den itibaren Rize İŞKUR İl Müdürlüğü önünde beklemeye başlayan vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu. İş umuduyla beklediklerini belirten vatandaşlar, “Gece 01.00’den itibaren burada bekliyoruz. İş umuduyla geldik. Bu saate kadar bekledik. İnşallah işe alınırız” diye konuştular.

is-kuyrugu-rize-3.jpg

is-kuyrugu-rize-2.jpg

is-kuyrugu-rize-4.jpg