Rize'de iş yerlerini su bastı

Rize'de iş yerlerini su bastı
Rize'de sağnak yağış sonucunda bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Rize'de sabah saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Müftü, Gülbahar, İslampaşa ve Ekrem Orhon mahallelerindeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı, bazı bahçelerde hasar oluştu. 

Vatandaşlar, iş yeri ve evlerine giren suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Bazı vatandaşlar suyu tahliye edemeyince apartman girişlerine tahtadan merdiven yaparak geçit oluşturdu. Rize Belediyesi İtfaiye ve Fen İşleri ekipleri, su baskınlarının yaşandığı yerlerde inceleme yaptı.

yagmur-rize-3.jpg

Yollarda biriken su ve suyun getirdiği çamur, iş makineleriyle temizlendi.

İş yerini su basan Bayram Durmuş, her yağmur yağdığında bu durumun yaşandığını belirterek, ''Yağmurlu havalarda nöbet tutuyoruz. Defalarca yetkililerden kanalların temizlenmesi ve düzeltilmesi için yardım istedik. Ancak şu ana kadar sonuç alamadık'' dedi.

yagmur-rize.jpg

Mehmet Usta adlı iş yeri sahibi ise kendilerinin mağdur edildiğini ifade ederek, ''Her zaman bu kaderi yaşıyoruz. Defalarca sorunlarımızı iletmemize rağmen çözüm bulunamadı. Çocuklarımızı okula götürürken apartmanın kapısından sırtımıza alarak çıkarıyoruz. İş yerimizi su basmasın diye mücadele veriyoruz. Yetkililer buna çözüm bulsun'' diye konuştu.