Rize'de Isırlık'ta Farklı Bir Proje

Rize'de Isırlık'ta Farklı Bir Proje
Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr Mehmet Bekaroğlu Üniversite Kampüsü için gündeme gelen Isırlık bölgesini farklı bir proje ile gündeme getirdi.

Rize Merkez’de ki İlköğretim ve liseleri  ziyaret eden Bekaroğlu, öğrencilerle ve öğretmenlerle bir araya geldi.

“Eğitim yerel yönetimlere devredilmeli”

Eğitimin yerel yönetimlere devredilmesi gerektiğini ve yerel demokrasinin gelişmesine katkı sağlayacağını belirten Bekaroğlu,  “Yerel demokrasinin gelişebilmesi için  eğitim işinin de yerel yönetimlere devredilmesi gerekiyor. Dünyanın birçok demokrasisinde eğitim işi yerel yönetimlere devredilmiş durumda. Umarım Türkiye, ileride böyle bir demokrasiye kavuşacak” dedi.

“Dışarıdan gelen memurlar ‘Rize’de yaşamakta zorlanıyoruz’ diyorlar”

Ziyaret ettiği okullarda öğretmenler ile sohbet eden Bekaroğlu, öğrenmenlerin sıkıntılarını dinledi.

a.20140222080906.jpg

Rize dışından gelen memurların en büyük sıkıntısının hafta sonları zaman geçirebilecekleri alanlarının olmayışı olduğunu belirten Bekaroğlu, “Gezdiğimiz okullarda şunu tespit ettim; öğretmenlerimizin çoğunluğu Rize’nin dışındaki illerden gelmiş. Dışarıdan gelen diğer memur arkadaşlarımız gibi, dışarıdan gelen öğretmenlerimizinde ‘Rize’de yaşamakta zorlanıyoruz’ diyorlar. Şehirle ilgili olan genel problemlerle onlarda karşı karşıya kalıyorlar. Ancak dışarıdan gelen memur arkadaşlarımızın en büyük isteği, ‘Rizeli olan arkadaşlarımız hafta sonu köylerine çıkıyorlar, toprakla iç içe oluyorlar. Ama biz hafta sonlarıda evlere hapsoluyoruz. Rize’de hafta sonu zaman geçirebileceğimiz, çoluk çocuğumuzla piknik yapabileceğimiz alanlar yok’ diyorlar. Bu alanların yapılmasını istiyorlar. Bu bugüne kadar Rize’yi yönetenlerin ayıbıdır. Bunları yapmak için büyük paralara ihtiyaç yok. Rize’de yer yok deniliyor, buna katılmıyorum. Rize taşın üzerinde bile ağaç biten bir il, güzel bir il” ifadelerini kullandı.

“Isırlık piknik ve mesire alanı olabilir”

Isırlık alanının piknik ve mesire alanı olarak değerlendirilebileceğini vurgulayan Bekaroğlu,  “ Örneğin  Isırlık’ta insanların güzel vakit geçirebileceği  piknik alanı, mesire yeri yapılabilirdi. Bu gibi çalışmalar için büyük harcmalar yapmaya gerek yok, bu gibi çalışmalarla insanların hayatları kolaylaştırılabilir. Yerel yönetimlerin en temel görevi insanların, hemşerilerimizin rahat yaşamalarını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Rize’de yaşayan insanların hayatlarını kolaylaştıracak ve rahatlatacak projelerin konuşulduğu bir seçim yaşandığını ifade eden Bekaroğlu, “Bu seçim Rize’de yaşayan insanların yaşamlarını kolaylaştıracak ve rahat yaşamalarını sağlayacak projelerin konuşulacağı bir seçimdir. Merkezi hükümetlerin, başbakanların konuşulacağı, tartışılacağı bir seçim değildir” dedi.