Rize’de İşitme Engelli Miniklerin Sınıfları Kapatılıyor, Veliler Tepkili

Rize’de İşitme Engelli Miniklerin Sınıfları Kapatılıyor, Veliler Tepkili
Rize'nin Çiftekavak köyünde 4 yıl önce Ömer Halaç adına yaptırılan modern işitme engelliler okulu ana sınıfı öğrencileri, 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde kayıt yaptıramayacak.

4 yıl önce Rize merkez Çiftekavak köyünde, işitme engelli miniklerin konuşma kabiliyetlerini geliştirmek için Türkiye'de pilot okul seçilen Rize Ömer Halaç İşitme Engelliler Okulu'nda "Tersine Kaynaştırma Programı" kapsamında işitme engelli ana sınıfı öğrencileri ile işitme engeli bulunmayan öğrenciler aynı sınıflarda eğitilmeye başlanmıştı. Projenin uygulandığı ilk yarı yılda 4, 5 ve 6 yaşlarına kadar konuşma kabiliyeti geliştiremeyen işitme engelli miniklerin ilk yarı yılda konuşma kabiliyetlerini geliştirdikleri gözlenmişti. Projenin başarılı olmasına rağmen Ömer Halaç İşitme Engelliler Okulu'nun yeni kayıt döneminde kayıt almayacağı ve eski öğrencilere de eğitim vermeyeceği öğrenildi.

rize’de-isitme-engelli-miniklerin-siniflari-kapatiliyor,-veliler-tepkili-(2).jpg

Veliler adına konuşan Duygu Artan, "Benim de 3 yaşında kızım var. Çocuğumu ameliyat ettirdik. Bizler bir mücadele içerisindeyiz ancak bu çocuklar bundan sonraki süreçlerde eğitimlerine nasıl devam edecekler, nasıl duyacak ve nasıl konuşacaklar. Şu anda bulundukları seviye eğitim aldıkları için bizleri anlayabiliyorlar, duyabiliyorlar. Bu kadar eğitimden ve maddi masrafın ardından bize denilen bu sınıf bu eğitimi vermeyecek ve yeni kayıt almayacak şeklinde oldu. Biz de veliler olarak bunun sebebini bizlere yetkili mercilerin açıklamasını ve bu çocukların eğitimleri hakkında ne yapacağımız söylemelerini istiyoruz" dedi.

rize’de-isitme-engelli-miniklerin-siniflari-kapatiliyor,-veliler-tepkili-(1).jpgrize’de-isitme-engelli-miniklerin-siniflari-kapatiliyor,-veliler-tepkili-(3).jpgrize’de-isitme-engelli-miniklerin-siniflari-kapatiliyor,-veliler-tepkili-(5).jpgrize’de-isitme-engelli-miniklerin-siniflari-kapatiliyor,-veliler-tepkili-(4).jpg