Rize'de İŞKUR TYP ile 674 Kişi Alacak

Rize'de İŞKUR TYP ile 674 Kişi Alacak
Rize’de İŞKUR, Toplum Yararı Program kapsamında 9 ay çalıştırılmak üzere 520 kişilik Temizlik Görevlisi ve 154 kişilik Güvenlik Görevlisi olmak üzere toplam 674 işçi alımı yapacak. Başvurular 12-16 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak.

Rize İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile okulların Temizlik işleri ile Güvenlik Hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla, Toplum Yararına Program  kapsamında 520 kişilik Temizlik Görevlisi ve 154 kişilik Güvenlik Görevlisi olmak üzere toplam 674 işçi alımı yapılacak. Başvurular 12-16 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular sadece internet üzerinden esube.iskur.gov.tr    ve E-Devlet ALO-170 üzerinden yapılacak

Rize Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hasan Kiraz, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 674 kişinin işe alınacağını açıkladı.

İŞKUR İl Müdürü Kiraz, TYP kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında çalıştırılmak üzere 520 temizlik elemanı ve 154 güvenlik elemanı olmak üzere toplam 674 personel alımı yapılacağını söyledi.

Kiraz, Kovid-19 pandemisi nedeniyle İŞKUR ve İŞKUR’a ait hizmet noktalarından başvuru alınmayacağını ve pandemi kurallarının ihlal edilmemesi hususunda vatandaşlardan hassasiyet beklediklerini kaydederek, başvuruların 12-16 Eylül 2020 tarihleri arasında İŞKUR’un internet sayfası esube.iskur.gov.tr ile E-Devlet ALO-170 üzerinden yapılacağını ifade etti.

İşe girecek adayların tamamının noter kurası ile belirleneceğini sözlerine ekleyen İl Müdürü Kiraz, noter kurasının 22 Eylül 2020 tarihinde çekileceğini kaydetti. Kiraz, temizlik personeli için, noter kurası ile kontenjanın %50’ si kadar yedek belirleneceğini belirtti.

Kiraz, işe girecek adayların 01.10.2020 ile 30.06.2021 tarihleri arasında 9 ay çalışacaklarını kaydetti.

Kiraz, TYP katılımcı şartlarını şöyle açıkladı:

1- TYP’lere program süresince Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birisi katılabilir. Adres kontrolü; kişinin programa başlayacağı tarihte, programa başvurduğu andaki Kimlik Paylaşım Sistemi(KPS)’den çekilen adresi üzerinden, başvuruların yetersiz olması durumunda Kuruma kayıtlı işsizlerden İl Müdürlüğünce uygun görülen kişilerin gönderilmesi halinde ise gönderim tarihinde KPS’den çekilen adres üzerinden yapılır.

2- Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin bekâr ve çocuksuz bir kişi için hesaplanan net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. Yurtlar ve sığınma evleri, vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz. (Genelge Madee:9/2)

3- Kuruma kayıtlı işsiz olmak; (Genelge madde:8/1-a)

TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin Kuruma kayıtlı olmasını ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında, başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmemiş olmaları ve isteğe bağlı sigortalılık hariç 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamalarını ifade eder. (5510 sayılı Kanunun 4. Maddesinde b fıkrasının 4. bendindeki tarımsal faaliyette bulunanlar ile aynı Kanundaki EK-5 tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanların sigortalılığı kapsamında olan kişilerin, SGK girişi yapıldığında sigortaları SGK tarafından kesildiğinden TYP’ye başvuru yapmalarında ve programa katılmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.) Kuruma kayıtlı olduğu hâlde TYP düzenlenen alanda ve konuda çalışma izni belgesi olmayan yabancılar ile iş akdi askıda olan mevsimlik işçiler TYP’ye katılamazlar.

4- 18 yaşını tamamlamış olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmasını ifade eder.

5- Emekli ve malul aylığı almamak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında emekli ve malul aylığı almamasını ifade eder.

6- Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla kişinin açık öğretim dışında herhangi bir resmi ya da özel eğitim kurumunda öğrenci olmamasını ifade eder. Uzaktan eğitim alanlar TYP’ye katılamaz."

rizede-iskur-typ-ile-674-kisi-alacak-53.jpg