Rize'de İŞKUR'dan 400 Kişiye İş İmkanı

Rize'de İŞKUR'dan 400 Kişiye İş İmkanı
Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere, 400 kişinin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda işe alınacağını açıkladı.

Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz, "Toplum Yararına Programlar"da çalıştırılmak üzere alınacak kişilerin başvurularının 18 Eylül itibariyle başlayacağını ifade ederek, son başvuru tarihinin 22 Eylül olduğunu kaydetti.

İl genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde TYP kapsamında toplam 400 kişinin okullarda çalıştırılmak üzere alınacağını belirten Kiraz, katılımcılar için noter huzurunda kura çekiminin 27 Eylül’de gerçekleşeceğini, işe başlangıç tarihinin 4 Ekim 2017, bitiş tarihinin ise 30 Haziran 2018 olduğunu ifade etti.

Başvuruların Rize İşkur İl Müdürlüğü ile Pazar, İyidere, Ardeşen ve Fındıklı Belediye Başkanlıklarında ve Çayeli Kaymakamlığında bulunan İŞKUR hizmet noktaları ile İşkur'un internet sitesi üzerinden yapılabileceğini kaydeden Kiraz, TYP Genelgesinde 7 Eylül 2017 tarihinde değişikliğe gidildiği hatırlatmasında bulunarak, genelge değişikliği ile yapılan değişikliklerden vatandaşları doğrudan ilgilendiren bölümleri şöyle açıkladı:

Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir.

Adrese Dayalı Nüfus kayıt Sistemine göre (ADNKS)’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait olmak üzere gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin 3 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz.

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz.

Kiraz, ilçeler bazında alınacak kişi sayılarını da şu şekilde açıkladı:

Ardeşen: 50

Çamlıhemşin: 13

Çayeli: 54

Derepazarı: 10

Fındıklı: 30

Güneysu: 32

Hemşin: 5

İkizdere: 9

İyidere: 13

Kalkandere: 14

Pazar: 40

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Merkez ilçe): 130