Rize'de İşsizlik Sorunu Çözülmeli

Rize'de İşsizlik Sorunu Çözülmeli
CHP Rize milletvekili adayı Kenan Bıyık CHP iktidarında Çaykur üreticisinin haklarını savunacaklarını söyledi.

Bıyık yaptığı konuşmada “ Çay üreticisi son 8 yıldır mağdur edildi. Üretici hiçbir zaman hakkını alamadı. Çaykur asla bizim dönemimizde özelleşmeyecek ve üreticinin sigortası olmaya devam edecektir” dedi.

CHP Rize milletvekili adayı Kenan Bıyık 2002 yılında Rize’nin nüfusunun 346 bin olduğunu söyleyerek” Yaptıkları ile övünenler bugünkü Rize’nin nüfusuna baksınlar. Rize 8 yılda 36 bin göç verdi. AK Parti Rize milletvekili adayı Sayın Nusret Bayraktar ise İstanbul da 610 Rizeli yaşıyor diyor. Doğru, Nerde Rizeliler neden büyük şehirlerde, neden gurbete çıkıyorlar. Bunun sebebini araştırsınlar. Rize bu iktidar döneminde göç vermeye devam edecektir. Rize de işsizlik sorunu çözülmeli. Sayın Başbakan Çılgın proje ile İstanbul boğazını yaracağına Rize ye alternatif sanayi kursun. Rizeli gençlere iş imkânı sağlasın. Bu ülkede Çılgın projeler yerine akıllı projeler üretilmesi  gerektiğini belirtti.

Bıyık açıklamasında, “Sürekli halkın içinde oldum, olmaya da devam edeceğim. Rize deyince akla çay geliyorsa, ben çayın vekiliyim. Çaykuru asla özelleştirmem, gerekirse kendimi mecliste kürsüye zincirlerim. Bugün gümrük kapılarından ve güney doğunun çeşitli bölgelerinden ülkemize 50 bin tona yakın kaçak çay girmekte ve bu kaçak çaylar yasal çay gibi satılmakta. Çay üreticisi mağdur edilmekte. CHP iktidarında bunun önünü keseceğiz. Sayın bakan gibi bizde “O bölge kaçakçılıktan geçinmek zorunda “ demeyeceğiz. Bu lafları diyen gümrüklerden sorumlu devlet bakanı Rize'linin hakkını yedirirken şimdi de Rize'den aday oldu. Çıksın halkın huzurunda kaçak çayı önleyeceğim desin. Bunu demek yürek ister, Rizeli bunun hesabını sorar” dedi.