Rize'de İstiklal Marşı`nın Kabulünün 91. Yıl Dönümü Etkinliği

Rize'de İstiklal Marşı`nın Kabulünün 91. Yıl Dönümü Etkinliği
Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, ''İstiklal Marşını anlayamaz ve kavrayamazsak...

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, ''İstiklal Marşını anlayamaz ve kavrayamazsak, geleceğe umutla bakmak zor olacaktır'' dedi.

İstiklal Marşının kabulünün 91. yıl dönümü dolayısıyla Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Vali Hacımüftüoğlu'nun yanı sıra Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Garnizon Komutanı Albay Turhan Talu, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, davetli ve öğrenciler katıldı.

1.20120312121752.jpg

Vali Hacımüftüoğlu, burada yaptığı konuşmada, İstiklal Marşını ve Mehmet Akif'i iyi anlamak gerektiğini belirterek, ''Bugün o gündür. İstiklal Savaşının, onun önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve İstiklal Marşının gençlere çok iyi öğretilmesi gerekmektedir. Bunu yapacak kişiler de öğretmenlerdir. Öğretmenlerimiz ister bunu bir emir, ister bir nasihat olarak alsın. İstiklal Marşını anlayamaz ve kavrayamazsak geleceğe umutla bakmak zor olacaktır. Tarihimizi, milli marşlarımızı ve simge isimleri öğretmek öğretmen ve velilerimizin görevidir'' dedi.

seyfullah-hacimuftuoglu.20120312121806.jpgMehmet Akif Ersoy'un mükemmel insan tanımına uyan bir kişilik olduğunu ifade eden Hacımüftüoğlu, şöyle devam etti: ''Mehmet Akif paraya pula asla tamah etmemiştir. Minnetsizdi ve hiç kimseye borçlanmadı. Dünya malına tamah etmedi. İstiklal Marşını Türk milletine armağan etmesi ve yarışmanın ödülünü hazineye bağışlaması onun dünya malına tamah etmediğini gösteriyor. Öldüğünde bırakacağı mirası bile yoktu. Yeni nesillerin de tok ve paraya pula tamah etmeyen yeni nesillerin yetiştiğine yürekten inanıyorum.''

Konuşmaların ardından İstiklal Marşını anlatan belgesel gösterildi. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.