Rize'de İtfaiyeden Nefes Kesen Tatbikat

Rize'de İtfaiyeden Nefes Kesen Tatbikat
Rize'de İtfaiyenin kuruluşunun 299. yıl dönümü düzenlenen tatbikat nefesleri kesti !

İtfaiyenin kuruluşunun 299. yıl dönümü Rize'de görkemli bir şekilde kutlandı.

Rize Belediyesi İtfaiye teşkilatı tarafından hazırlanan kutlama programı ve tatbikatlar vatandaşlar tarafından heyecanla izlendi.

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat-1.jpg

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklere, Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İtfaiye Müdürü Uğur Minder, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programda İtfaiye Müdürü Uğur Minder, itfaiye teşkilatının kuruluşu ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat.jpg

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat-(2).jpg

Bölgesinde en güçlü itfaiye teşkilatı olan Rize Belediyesi İtfaiye teşkilatı eğitimli insan gücü ve modern araçlarla donatılmış olup;  her yıl bünyesine yeni araç ve gereç alımı yaparak gücüne güç katmaya devam ediyor. 299. yıl münasebeti ile Cumhuriyet Meydanında hazırlanan programda minik gönüllü itfaiyeci Zeynep Demirkan‘ın yaptığı İtfaiye Duası dikkatleri üzerine topladı.

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat-(4).jpg

Programda konuşma yapan itfaiye müdürü Uğur Minder İtfaiye teşkilatının kuruluş yıl dönümü ve teşkilatın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Minder ayrıca; “Yangın veya benzeri bölgelerdeki daha büyük olasılıkların engellenebilmesi için halkımızın kurallara uyarak bizlere yardımcı olmalarını, çekilen kırmızı hattın aşılmamasını istiyoruz. Bu hem bizler hem de vatandaşlarımız için büyük önem taşımaktadır” dedi.

ugur-minder.20130925120220.jpg

Kutlama programında konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; "Göreve geldiğim yıl Rize İtfaiyesi sadece yangınlara müdahale edebilecek bir konumdaydı. Oysa bölgemiz sık sık doğal afetlerle karşı karşıya kalan bir bölge olduğu için biz İtfaiyemizi ekip ve ekipman olarak güçlendirerek doğal afet timi kurduk. Afet timimiz sayesinde yaşanabilecek olası doğal afette başarılı bir şekilde kurtarma operasyonları gerçekleştiriyoruz. Her yıl İtfaiye bünyemize yeni araçlar katarak bölgeye başarılı hizmet vermenin mutluluğu içerisindeyiz. 24 saat görev başında olan itfaiye teşkilatımızın bu anlamlı gününü kutluyor sağlıklı günler geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

halil-bakirci.20130925120232.jpg

Konuşmaların ardından hazırlanan tatbikat gösterileri yapıldı. Tatbikat programında; tüp gaz yangınlarına müdahale, trafik kazasına müdahale ve yaralı kurtarma, Ev yangınlarına müdahale, araç yangılarına müdahale, Akaryakıt yangınlarına müdahale, 32 metrelik merdivenli snorkor aracı ile kurtarma tüneli gibi senaryolar sergilendi.

Program sonunda gönüllü minik İtfaiyeciler kendi gösterilerini sergileyerek yaşlarının küçük olmasına rağmen başarılarını sergilediler.

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat-(7).jpg

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat-(5).jpg

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat-(6).jpg

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat-(8).jpg

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat-(9).jpg

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat-(10).jpg

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat-(11).jpg

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat-(12).jpg

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat-(13).jpg

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat-(14).jpg

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat-(15).jpg

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat-(16).jpg

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat-(17).jpg

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat-(18).jpg

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat-(19).jpg

rizede-itfaiyeden-nefes-kesen-tatbikat-(20).jpg