Rize'de Kaçak Otomobil Parçası Ele Geçirildi

Rize'de Kaçak Otomobil Parçası Ele Geçirildi
Rize’de bir işletmeye yönelik düzenlenen aramada işletmede bulunan Gürcistan plakalı araçta çok sayıda gümrük kaçağı otomobil parçası ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri geçtiğimiz gün Rize’de bulunan bir Nakliye firmasında arama gerçekleştirdiler. Düzenlenen aramada firmada bulunan Gürcistan plakalı bir panelvan araçta; 32 adet şanzıman gövdesi ile 17 adet silindir kapağı, 42 adet şarj motoru, 46 adet klima motoru, 10 adet manifolt, 40 adet marş motoru, 49 adet direksiyon pompası, 6 adet gaz kelebeği, 4 adet sigorta paneli, 22 adet elektronik beyin, 2 adet ABS beyni ve çeşitli ebatlardaki araba yedek parçaları ele geçirildi.

Konu ile ilgili olarak Türk vatandaşı olan M.K.B (40) S.Y (46) ile Gürcistan vatandaşı olan Z.S (39) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Gümrük kaçağı olduğu değerlendirilen araç yedek parçalar,ı üzerinde bilirkişi tarafından teknik rapor düzenlenmesi sonrasında Rize Gümrük Müdürlüğü'ne teslim edildi. 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefet suçlaması ile adliyeye sevk edilen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

rizede-kacak-otomobil-parcasi-ele-gecirildi-1.jpg