Rize’de Kaçan Boğa Denize Atladı - VİDEO

Rize’de Kaçan Boğa Denize Atladı - VİDEO
Rize'de kesime götürülmek üzere ahırdan çıkarılırken sahibini yaralayarak kaçan boğa, denize düştü. Yüzerek kıyıya çıkan boğa, Rize Belediyesi ekiplerince yakalandı.

Merkeze bağlı Gülbahar Mahallesi'nde, Köksal Taştan, satın aldığı kurbanlığı kesime götürmek üzere ahırdan çıkardı. Bu sırada Taştan'ı kolundan yaralayarak kurtulan boğa kaçarak İslampaşa Mahallesi'ndeki ÇAYKUR Lojmanları bahçesine girdi.

rize’de-kacan-boga-denize-atladi-2.jpg

Taştan'ın haber vermesi üzerine olay yerine gelen Rize Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri, boğaya uyuşturucu tabancasıyla ateş etti. Yaklaşık 15 dakika süren çalışmanın ardından yakalanan boğa, yeniden sahiplerinin elinden kurtularak İslampaşa Mahallesi sahilindeki bir düğün salonunun bahçesine girdi. Düğün salonunun bahçesinde oturan vatandaşlar korkarak salona girerken, bahçe duvarından atlayan boğa denize düştü.

rize’de-kacan-boga-denize-atladi-3.jpg

Yaklaşık 100 metre yüzen boğa, İslampaşa Balıkçı Barınakları'ndaki dalga kıranın üzerine çıktı. İyice yorgun düşen boğa, Rize Belediyesi ekiplerince yakalandı.

rize’de-kacan-boga-denize-atladi-4.jpg

rize’de-kacan-boga-denize-atladi-5.jpg

Boğanın sahibi Köksal Taştan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurbanlığın kolunu yaralayarak kaçtığını belirterek, ''İki saattir yakalamak için kovalıyoruz. Bir yerde sıkıştırdık, iğne yaptık. Ancak iğne tesir etmedi. Daha sonra denize düştü ve yüzerek karşıya geçti. Hayatımda hiç böyle bir şey görmedim'' dedi.

Boğa daha sonra kamyonla kesime götürüldü.