Rize'de Kadınlara Kodlama Eğitimi Verildi

Rize'de Kadınlara Kodlama Eğitimi Verildi
Rize'de “Kodlama ve Kadın Hareketi” mottosu kapsamında düzenlenen “Djangogirls Rize Etkinliğinin” ilki gerçekleştirildi.

“Kodlama ve Kadın Hareketi” mottosu kapsamında düzenlenen “Djangogirls Rize Etkinliğinin” İlki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çayeli Eğitim Fakültesi Bilişim ve İnovasyon Topluluğunca SoftTech, Dikeyeksen Yayınevleri, Github, Python Software Foundation, Django Project ve RİSEDER sponsorluğunda gerçekleştirildi. Etkinlikte otuz kadına Python dili ve web sitesi oluşturma ilgili bilgi verildi.

Rize BİNOT topluluğunda bulunan 10 mentör 30 katılımcı ile gerçekleştirilen eğitimin son derece başarılı bir şekilde sona erdiğini belirten Rize BİNOT Topluluk Başkanı Kaan Alp Can,  “Bu etkinliğin Rize ayağının düzenlenmesinde büyük pay sahibi olan Djangogirls Rize Organizatörü Öznur Özel’e,Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mehmet Küçük’e, Böte Bölümü Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ömer Faruk Ursavas’a ve Böte Bölümü Hocalarına,Programa destek olan Türkiye’nin yerli sermayeli en büyük yazılım şirketi SoftTech, Kitap sponsoru olan Dikeyeksen Yayınevleri uluslararası sponsorlardan Github, Django Project, Python Software Foundation,R ize yerelinden etkinliğe sponsor olan Rize İktisadi Sosyal Çalışmalar ve Eğitim Derneğine Teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

kadinlara-kodlama-egitimi-(1).jpg

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi BÖTE Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ömer Faruk Ursavaş, atölye etkinliğinin amacının nasıl web sitesi yapılacağını öğrenmek isteyen öğrencilere süreci anlatmak ve özellikle kadın öğrencileri teşvik etmek amacıyla tek günlük bir atölye ile öğrencilere temel oluşturmak olduğunu söyledi. Yapılan çalışmaları bölüm olarak desteklediklerini ifade eden Doç. Dr. Ömer Faruk Ursavaş, gelecekte pek çok etkinliğin planlandığını görüşmelerin devam ettiğini ve vakti geldiğinde duyurulacağını söyledi.

RİSEDER adına programa Başkan Bülent Akbulut ve Dernek Danışmanı İrfan Topal katılırken RİSEDER adına açıklama yapan Dernek Başkanı Akbulut, İlimizde kodlama eğitiminde önemli çalışmalar yapıldığını, RİSEDER olarak eğitim anlamında yapılan her türlü çalışmaya destek olmayı ilke edindiklerini belirtti. Bu amaçla Rize BİNOT Öğrenci Topluluğuyla imzalanacak iş birliği protokolüyle oluşturulacak olan yirmi dört eğitimciyle ilimizdeki kodlama faaliyetlerine destek olacaklarını söyledi. Yirmi dört kodlama eğitimcisiyle öğrencilere birebir kodlama eğitimi vermeyi hedeflediklerini belirtti.

Program sonunda BİNOT tarafından program sponsorlarından SoftTech ve RİSEDER’e plaket takdim edildi.

kadinlara-kodlama-egitimi-(2).jpgkadinlara-kodlama-egitimi-(3).jpg

kadinlara-kodlama-egitimi-(4).jpgkadinlara-kodlama-egitimi-(5).jpg

kadinlara-kodlama-egitimi-(8).jpgkadinlara-kodlama-egitimi-(7).jpgkadinlara-kodlama-egitimi-(6).jpg