Rize'de Kadro Bekleyen Karayolu İşçisi Yeni İşçi Alımına Tepkili

Rize'de Kadro Bekleyen Karayolu İşçisi Yeni İşçi Alımına Tepkili
Karayolları 10. Bölge 103. Şube Rize Şefliğinde çalışan taşeron işçiler, Genel Müdürlüğün 3 bin işçi alacak olmasına tepki gösterdi.

Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere İŞKUR üzerinden 3 bin işçi alınacak. Karayolları 10. Bölge 103. Şube Rize Şefliğinde çalışan ve kadro bekleyen taşeron işçiler ise alımlara tepki göstererek kadro beklentisi içerisindeyken yeni işçi alım haberiyle şoka uğradıklarını kaydetti.

10. Bölge 103. Şube Rize Şefliğinde çalışan taşeron işçiler yaptıkları ortak açıklamada şunları kaydetti: “Bizler karayollarında 10 yıldır taşeron olarak çalışan ve her yıl bir umutla kadro bekleyen emekçileriz. Bin bir umutla müjde beklerken Karayolları Genel Müdürlüğümüzün bizleri göz ardı ederek 3000 personel alımı İŞKUR üzerinden yapılacak demesi bizleri şok etmiştir. Bizler halihazırda sahada çalışan emekçiler olarak kadro beklerken İŞKUR üzerinden 3000 işçi daimi kadroya almak adalet midir? Öyle ki Karayolları Genel Müdürlüğü ve taşra teşkilatlarında tesis bakım bünyesinde daha önce uygulanmakta olan hizmet alımı ihale sistemi değiştirilerek anahtar teslim ihalesine geçilmiştir. Her ne kadar sistemin adı anahtar teslim ihale olsa da bizler bu ad altında fiilen gece gündüz ya da mevsim şartı mevhumu gözetmeksizin yılın 12 ayı sorumluluk alanımızdaki tüm yolların bakım onarım temizlik karla buzla mücadelesini her koşulda yılların birikimi olan tecrübemiz ile büyük bir özveriyle yürütmekteyiz. Bu iş çalışma sistemi neresinden bakılırsa bakılsın apaçık hizmet alım ihale sistemidir. Burada yapılan ihale adı ya da ihale şekli isim değişikliği sadece ve sadece bizim kadrolu olarak işe alınmamıza engel olmaktan başka hiçbir şey değildir. Bizler her daim ekmeğimizin ve çocuklarımızın geleceklerinin peşindeyiz. Artık bıçak kemiğe dayanmakla beraber hakkımız olan kadromuzun bize verilmesini istiyoruz. Sabırlar tükendi, lakin devletimize olan güvenimizi yitirmedik umutlarımız dimdik ayakta. Bu nedenle yapılan yanlış uygulamadan vazgeçilerek hakkımız olan kadronun bize verilmesi hususunda gereğini yüce devletimizin yapacağından eminiz.”

karayollari-10-bolge-103-sube-rize-sefliginde-calisan-taseron-isciler-genel-mudurlugun-3-bin-isci-alacak-olmasina-tepki-gosterdi.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
25 Yorum