Rize'de Kamulaştırma Tepkisi Sürüyor

Rize'de Kamulaştırma Tepkisi Sürüyor
Rize'de Alışveriş merkezi yapımı için yapılacak kamulaştırmada evleri yıkılacak mahalle sakinleri eylem yaptılar

Rize’de Müftü Mahallesinde Eski stadyum yerinin AVM'ye verilmesinin ardından yol güzergahının belirlenmesi ve Çevre yolunun sahil ile birleşmesi adına 300 dairenin boşaltılacağı haberinin ardından Müftü Mahallesi sakinleri cami yanında toplandı. 

111-003.jpg

Eski Muhtar Ali İhsan Mandev, elbette yol olmalı ancak burada yol amaç değil, burada AVM ye çevre kazandırmaktır. AVM nin çevre güzelliği yapılması için bazı binalar yıkılacak. 30-40 daire ile ucuz atlatılacak projede 300 ev sahibi sokağa atılıyor ve kendilerine daire fiyatının 4 de bir parası ödenecek. Halk olarak 3 Nisan”ı bekliyoruz. Cumhurbaşkanına konuyu anlatacağız” dedi.

rize-avm-001.jpg

Mahalle sakinlerinden Ulviye Okur ise “AVM de rant var, bu kamu yararı olmayan bir ticaret hane, bunun için bizi evimizden edecekler, evlerimizi yıkıp geleceğimizi karartıyorlar. Bizim atalarımız 350 senedir bu mahallede ve bizler bu mahallede büyüdük. Yola karşı değiliz, ancak rant a karşıyız. Süriye”de bombalardan kaçanlar Türkiye”ye kaçtı, bize bomba atılmadan evlerimiz alınıyor. 3 Nisan da Cumhurbaşkanımıza konuyu anlatacağız, rant için evler boşaltılmamalı, boşaltılacak evler yerine TOKİ ev yaparak insanları kendi evlerine yerleştirmeli” dedi.

Mahalle sakinleri yaptıkları açıklamada yola karşı olmadıklarını, yolun dere üstünden geçmesi gerektiğini, yapılacak Emniyet Müdürlüğünün bu alana kurulmasının hata olduğunu, yapılacak kavşakla kendilerinin mağdur edildiklerini söyledi.