Rize'de Kamulaştırmada Bilirkişi Krizinde Sona Doğru

Rize'de Kamulaştırmada Bilirkişi Krizinde Sona Doğru
Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Ümit Peçe, Rize'deki kamulaştırmalarda yaşanan bilirkişi krizinde yaşanan sorunun çözüm arifesinde olduklarını açıkladı.

Rize'de son yıllarda artan devlet yatırımlarıyla beraber yapılan kamulaştırmalarda kamulaştırma bedellerinin bilirkişilerce değerinin altında belirlenmesi hak sahiplerinin mağduriyetlerine neden olurken, konuyu ilk kez gündeme taşıyan ve kamuoyunun dikkatini çeken Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Rize Şubesi adına Avukat Ümit Peçe, kamulaştırmada yaşanan bilirkişi mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ile geçtiğimiz hafta içinde görüştüklerini ve Karal'ın konu ile yakından ilgilendiğini söyledi.

img_2407.jpg

Kamulaştırmalarda bilirkişiler nedeniyle yaşanan mağduriyetler konusunda Milletvekili Karal'ın Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse ve Adalet Komisyonu Başkanı Bayram Kantik ile görüşmelerde bulunduğunu ve konunun çözüme kavuşturulması yönünde çalışmaları başlattığını ifade eden Av. Peçe, "Sayın Milletvekilimiz Hasan Karal'ın konuyla yakından ilgilenmesi ve çözüm yollarının sağlanması yönünde yaptığı çalışmalar yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi açısından önem arz etmekte olup, bu çalışma bizleri fazlasıyla memnun etmektedir. Konunun önümüzdeki günlerde çözüme kavuşturulmasını ümit etmekle beraber Sayın Milletvekilimiz Karal'a da ilgisi dolayısıyla HUDER RİZE olarak teşekkür ediyoruz" diye konuştu.