Rize'de Kanser Hastası Çocuklara Vali Morali

Rize'de Kanser Hastası Çocuklara Vali Morali
Rize Valisi Ersin Yazıcı, kanser tedavisi gören çocuklarla kahvaltıda bir araya geldi.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı programında kanser tedavisi gören çocuklara eşi Hanife Yazıcı ile birlikte moral oldu. Programa, Ak Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, AK Parti Rize İl Kadın Kolları Başkanı Sema Topaloğlu Yağcıtekin’in yanı sıra siyasetçiler de ilgi gösterdi.

kanser-hastasi-cocuklara-vali-morali6.jpg

kanser-hastasi-cocuklara-vali-morali5.jpg

Bu anlamlı organizasyonda çocuklarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, bu tür sosyal aktivitelerin de çocukların gelişiminde önemli olduğunu vurguladı.

Çocuklarla tek tek sohbet eden Vali Yazıcı ve eşi Hanife Yazıcı, mutluluk pastasını çocuklarla beraber keserek, onlara ikram etti. Vali Yazıcı, “Buradaki çocuklar, bizim çocuklarımız. Bizler burada onlarla beraber olmaktan büyük bir haz duyuyoruz. Gelecekleri açısından ne yapılması gerekiyorsa, bizlerinde destekleriyle buradaki arkadaşlar ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.” dedi.

kanser-hastasi-cocuklara-vali-morali3.jpg

Vali Yazıcı, çocukların mutluluğunun kendilerinin mutluluğu olduğunu kaydederek, "Bizler, kanserli çocuklarımıza moral vermeye çalışıyoruz. Onlara bir umut olmaya çalışıyoruz. Sağlıklı ve iyi olmaları için elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Hayat çocuklarımızla güzel. Onlarla birlikte olmak için özel çaba gösteriyoruz. Yapılan etkinliğin çocuklarımıza moral konusunda önemli etkisi oluyor. Burada arkadaşları ile bir arada olmaları, hastane ortamından çıkmaları onları mutlu ediyor. Çocukların morali yüksek olursa iyileşmede başarı oranının da yükseldiğine inanıyorum." diye konuştu.

kanser-hastasi-cocuklara-vali-morali1.jpg

Çok güzel bir gün geçirdiklerini dile getiren Vali Yazıcı, "Hep birlikte pastamızı kestik. Onlara destek verdiğimizi ve yanlarında olduğumuzu gösterdik. Motive oldular. Yüzlerinde oluşan tebessüm her şeye bedeldi. Her bir çocuğumuza moral olmaya, hastalıkla mücadele ederlerken yanlarında olmaya ve umutlarına eşlik etmeye devam edeceğiz. Onların da eğlenmelerini sağlıklı çocuklar kadar mutlu yaşamalarını sağlamaya çalışmak hepimizin görevi olmalı. Herkes çok mutlu oldu. Çocuklarımız her zaman gülsünler. Çocuklarımız için bir arada olmaktan keyif aldık. Çocuklarımızdaki mutluluk her şeye değer. Çocuklar mutluysa bizler de mutluyuz." şeklinde duygularını ifade etti.

kanser-hastasi-cocuklara-vali-morali2.jpg

Etkinliği düzenleyen Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.” Kanser hastası çocuklar hem biyomedikal hem de psikososyal açıdan değerlendirilmelidir. Aile ve sosyal çevreyle ilişkilerin artırılmasının, hastalığın yaşam kalitesi üzerindeki olumsuz etkisini azaltmaktadır. Bizler de bu bilinçle hastalarımızın ve ailelerinin moral motivasyonlarını artırmak, yaşam kalitelerini güçlendirilmesine yönelik girişimleri planlamak, değerlendirmek amacıyla bu programı tertip ettik. Başta Sayın Valimiz olmak üzere değerli katılımcılara teşekkür ederiz.” dedi.

Kahvaltıya katılan çocuk ve ailelerinin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Aileler, zor geçen tedavi döneminin arasında böyle bir etkinliğin kendilerine moral verdiğini belirtti.

Etkinliğe Rize Kanserle Mücadele Derneği Üyeleri ile siyasiler de ilgi gösterdi.

kanser-hastasi-cocuklara-vali-morali4.jpg

kanser-hastasi-cocuklara-vali-morali7.jpg