Rize'de kapalı 251 köy yolunun açılması için çalışmalar sürüyor

Rize'de kapalı 251 köy yolunun açılması için çalışmalar sürüyor
Rize'de kar nedeniyle kapanan 251 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışma yürütülüyor.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Rize'de 22 Aralık Çarşamba günü yoğun şekilde başlayan kar yağışının etkisini azaltarak devam ettiği belirtildi.

İl Özel İdaresi ekiplerinin, yağış sonrası kapanan köy yollarının açılması için mesai saati gözetmeksizin köylerde karla mücadeleyi sürdürdüğü vurgulandı.

Açılan köy yollarının devam eden yağışla birlikte tekrar kapanması sonucu 12 ilçede toplam 251 köy yolunda çalışmaların 62 iş makinesi ve 73 personelle aralıksız devam ettiği aktarıldı.

Yağış sonrası elektrik hatlarına aşırı kar yükü binmesi, ağaç devrilmesi ve direklerde meydana gelen sorunlar sonucunda meydana gelen hasarların giderilmesi için ÇORUH EDAŞ personelinin de zor şartlar altında çalışmalarını sürdürdüğüne işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Rize merkezde 13, Çayeli'nde 3, Ardeşen'de 5, Fındıklı ve Hemşin'de 4'er olmak üzere toplam 29 trafo bölgesinde yapılan çalışmalarla arızlar giderilerek bölgelere elektrik verilmiştir. Hemşin Yaltkaya köyünde yol kapalı olduğu ve ulaşım sağlanamadığı için arıza giderilememiş olup çalışmalar devam etmektedir. Sağlık İl Müdürlüğümüz Kalkandere ilçemizdeki 1 diyaliz hastasını, kar seviyesinin yükselme ihtimaline karşı bir gün önceden hastaneye getirmiş, Yolbaşı köyümüzde ise 1 hasta evden eve nakil edilmiştir. Ayrıca sahil alanında soğuktan etkilenmiş şekilde bulunan bir kişi de hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştır. Rize Belediyesi ise üst mahalle yollarında kar ve buz temizleme çalışmaları yürütmektedir."

rizede-kapali-251-koy-yolunun-acilmasi-icin-calismalar-suruyor-1.jpgrizede-kapali-251-koy-yolunun-acilmasi-icin-calismalar-suruyor-2.jpgrizede-kapali-251-koy-yolunun-acilmasi-icin-calismalar-suruyor-3.jpgrizede-kapali-251-koy-yolunun-acilmasi-icin-calismalar-suruyor-5.jpg

rizede-kapali-251-koy-yolunun-acilmasi-icin-calismalar-suruyor-4.jpg