Rize’de Kar Kalınlığı 2 Metreyi Aştı

Rize’de Kar Kalınlığı 2 Metreyi Aştı
Rize’nin yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı sonrasında Çamlıhemşin ilçesindeki Palovit yaylasında kar kalınlığı 2 metreyi aşarken İkizdere ilçesinin bazı bölgelerinde ise kar kalınlığı 1.5 metreye yaklaştı.

Doğu Karadeniz'de hava sıcaklıkların düşmesiyle kar yağışı etkili oldu. Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy beldesindeki çay bahçelerinin üzerine düşen kar, gündüz ve gece görüntülenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerinden derlenen bilgilere göre Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan ve Türkiye'nin en yüksek geçidi olan 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde ise yaklaşık 2 metre 64 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, Rize'nin Çamlıhemşin Palovit yaylasında 202, Hakkari Mergabütan Kayak Merkezi 190, Kars Sarıkamış Kayak Merkezi 173, Erzurum Palandöken Kayak Merkezi 148, Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi 137, Rize Ovit Dağı 133, Rize İkizdere Çağrankaya Yaylası 132 santimetre olarak ölçüldü.

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN -AA - İHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum