Rize'de Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası Kutlanıyor

Rize'de Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası Kutlanıyor
Rize İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, trafikte önemli olan araçların değil, insanların davranış şekilleri olduğunu söyledi.

Vali Bektaş, trafikte saygının önemine de değinerek, "İyi insan, ahlaklı insan ve başkalarına saygılı insan gibi davranmayı öğreninceye kadar bizim bu dertten kurtuluşumuz yok. İstediğiniz kadar trafik polisi görevlendirin ve istediğiniz kadar yol yapın ama kurallara saygılı sürücü ve yaya mantığını oturtamadığımız sürece bundan kurtulamayız." dedi.

rizede-karayollari-guvenligi-ve-trafik-haftasi-(6).jpg

rizede-karayollari-guvenligi-ve-trafik-haftasi-(1).jpg

-"Silah öldürür, kemençe ve tulum güldürür"

İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ise Rize'nin örnek bir şehir olmasını istediklerini belirterek, "Kutlamalarda silah kullanmayalım. Karadeniz'e özgü en güzel kutlama yöntemi horondur. Horon yaparak kutlamalarımızı yapabiliriz. Silah öldürür, kemençe ve tulum ise güldürür. Taşıma ruhsatlı silahlarımız kılıflarında kalsın. Silah sadece ve sadece vatanını veya nefsini korumak için kullanılan bir alettir. Onun dışında eğlence aleti değildir. Rast gele ateş etmemek için kullanılmamalıdır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rize'de doğuştan yürüme engelli 22 yaşındaki Kübra Bal'a yardımcı olan şoför Aslan Uzunoğlu'nın yılın şoförü seçildiği bildirildi. Uzunoğlu'na ödülünü Vali Erdoğan Bektaş ile Kübra Bal birlikte verdi. 

Daha sonra üstün performans gösteren trafik polisi ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. 

rizede-karayollari-guvenligi-ve-trafik-haftasi-(2).jpgrizede-karayollari-guvenligi-ve-trafik-haftasi-(3).jpgrizede-karayollari-guvenligi-ve-trafik-haftasi-(4).jpgrizede-karayollari-guvenligi-ve-trafik-haftasi-(5).jpg