Rize'de Karayolları İşçisi Kadro Hakkını İstiyor

Rize'de Karayolları İşçisi Kadro Hakkını İstiyor
Yol-İş Sendikası Trabzon 1. Nolu Şube Başkanı Gedikli, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 103. Rize Şube Müdürlüğü'nde çalışan 55 taşeron işçinin kadroya alınmaması ile ilgili, "Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Haklı olan talebimizi istiyoruz." dedi.

Yol-İş Sendikası Trabzon 1. Nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, Karayollarının Rize şantiyesi önünde toplanan işçiler adına yaptığı açıklamada, Karayollarında 2011 yılından beri çalışan taşeron işçiler için bir mücadeleye giriştikleri söyledi.

Mücadele sonucunda Türkiye genelinde yaklaşık 10 bin kişinin kadrolarını aldığını hatırlatan Gedikli, "Bizim bölgemizde 504 arkadaşımız kadro aldı. İnşallah bu mücadele kamuda çalışan diğer arkadaşlarımızı da ışık ve güneş olur. Onlarda kadrolarını alırlar." diye konuştu. 

karayollari-iscisi-rizede-kadro-hakki-istiyor-(6).jpg

Gedikli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında 'bütün kamuda çalışan arkadaşların amansız ve fakatsız kadrolarını alacaklarını dediğini belirterek, "Biz duygulandık. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Tabanın sesini duydu. Her zaman halkın yanındaydı. Yine burda büyüklüğünü göstermiş oldu." dedi.

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin yayınlandığını dile getiren Gedikli, şöyle devam etti: "Bizler Karayollarında yol bakım, karla ve buzla mücadele eden, menfez ve yoldaki çöpü temizleyen ve bu işin aslını yapan arkadaşlarımız baktık ki dışarıda kalıyor. 2013 yılından beri aynı işleri yapıyoruz. Karla mücadele işi yapıyoruz. Bizim işimizin altına rutin yol bakım onarım karla buzla mücadele' hizmet alımıydı. Onun altına yapılmışı eklendi. Fakat aynı işi yapıyoruz. Biz hizmet alımında çalışmaya devam ediyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız geçen bir açıklama yaptı. 'Biz Karayolları çalışanlarına kadro verirsek 3. Havalimanında ve tünellerde de çalışanlara da vermemiz lazım. Köprü yapana da vermemiz lazım' dedi. Zannedersem bakanımızı yanlış bilgilendirdiler. Bizim ihalemizin adına 'rutin yol bakım onarım karla buzla mücadele' yazıyor. Karayolları burda hizmet alıyor. İşin sürekliliği var. Şantiyeyi kapatayım gideyim yok. Biz başkaları gibi değiliz. Havalimanı yaparlar şantiyeyi kapatır gider. O işin devamlılığı yok."

karayollari-isci-rizede-kadro-hakki-istiyor-(5)-001.jpg

Gedikli, Karayollarının asıl işini yaptıklarını belirterek, "Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Haklı olan talebimizi istiyoruz. Verilen kadro büyük bir olaydır. Mağduriyet ortadan kaldırılmıştır. Yeni bir mağduriyet doğurmasın. Kadro olayını gölgelemek istemiyoruz. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Ortada bir haksızlık var bunun giderilmesini istiyoruz. Haklı olan hakkımızı istiyoruz. Amacımız 'üzüm yemek bağcıyı dövmek' değil." ifadelerini kullandı. 

karayollari-iscisi-rizede-kadro-hakki-istiyor-(2).jpgkarayollari-isci-rizede-kadro-hakki-istiyor-(1).jpgkarayollari-isci-rizede-kadro-hakki-istiyor-(2).jpgkarayollari-iscisi-rizede-kadro-hakki-istiyor-(7).jpg

karayollari-iscisi-rizede-kadro-hakki-istiyor-(1).jpgkarayollari-iscisi-rizede-kadro-hakki-istiyor-(3).jpgkarayollari-iscisi-rizede-kadro-hakki-istiyor-(4).jpgkarayollari-iscisi-rizede-kadro-hakki-istiyor-(5).jpg

karayollari-isci-rizede-kadro-hakki-istiyor-(3).jpgkarayollari-isci-rizede-kadro-hakki-istiyor-(4).jpg