Rize'de Karda Aç Kalan Hayvanlara Yem Bıraktılar

Rize'de Karda Aç Kalan Hayvanlara Yem Bıraktılar
MHP Çamlıhemşin İlçe Başkanlığı, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan ve aç kalan sokak hayvanlarını unutmadı.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde MHP Çamlıhemşin İlçe Başkanlığı tarafından başlatılan “Sokak hayvanlarını koruma kollama ve besleme” kampanyası dahilinde ilçe başkanlığı tarafından ilçe merkezinde ve Ayder Yaylasında hayvanları koruma adına çevreye yem bırakıldı.

Kar yağışı ve şiddetli soğukların başlaması ile birlikte harekete geçen MHP Çamlıhemşin İlçe Başkanlığı, yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için başlattığı kampanyada sokak hayvanları gönüllülerinden gelen ve kendi imkanları ile aldıkları kuru mama ve yemleri  sahipsiz hayvanlara elleriyle dağıttı.

rizede-karda-ac-kalan-hayvanlara-yem-biraktilar-(1).jpg

Konu hakkında açıklamada bulunan MHP Çamlıhemşin İlçe Başkanı​ Eyüphan Zararsız, 15 yaşından itibaren ilçede gönüllü olarak sokak hayvanlarına baktığını ifade ederek sokak hayvanlarının her türlü aşılarını da yaptırdığını kaydetti.

Kendi imkanlarıyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden İlçe Başkanı​ Zararsız, buna rağmen bazı kişilerin şikayetleri nedeniyle bir çok sokak hayvanının zabıtalar tarafından uyutulduğunu ve hayvanların akıbetinden habersiz olduklarını söyledi. Uyutulan sokak hayvanlarının yaşayıp yaşamadıkları yönünde zabıtadan bilgi almak istediklerinde hayvanların yaşadığı yönünde bilgisi verildiğini ancak buna rağmen hayvanlara ulaşamadıklarından hayvanların akıbetlerini meçhul olduğunu iddia eden Zararsız, “Onlar Allah’ın sessiz kulladır Bu Dünyada belki konuşamayacaklar fakat o Dünyada konuşacaklar. Hayvanlarda Allah’ın var ettiği canlılar arasındadır. Bu Dünyada hiçbir canlının hiçbir canlıya üstünlüğü yoktur. Allah’ın verdiği canı Allah alır. İnsanlara zararı olanlara da gerekli müdahale gerektiği gibi yapılması gerekmektedir.” diye konuştu.

rizede-karda-ac-kalan-hayvanlara-yem-biraktilar-(8).jpg

Zararsız, bir sonraki faaliyetlerinde dişi sokak hayvanlarına mama desteği esnasında kısırlaştırma aşısı yapacaklarını kaydederek, faaliyetlerine  maddi manevi destek verenlere teşekkürlerini ileterek, “MHP İlçe Teşkilatından Kemal Korkut, Recep Gölge, Güven Çolak ve tüm Yönetim Kurul Üyelerime sonsuz teşekkür ederim. Mama desteğinde bulunan değerli hocam Ayşe Gavremoğlu, Semra Sağır Cezairli Hanımfendiye ve İstanbulda’ki iş adamımız  Musa Gülas abimizden de Allah razı olsun.” dedi.

rizede-karda-ac-kalan-hayvanlara-yem-biraktilar-(4).jpgrizede-karda-ac-kalan-hayvanlara-yem-biraktilar-(5).jpgrizede-karda-ac-kalan-hayvanlara-yem-biraktilar-(7).jpgrizede-karda-ac-kalan-hayvanlara-yem-biraktilar-(9).jpg

rizede-karda-ac-kalan-hayvanlara-yem-biraktilar-(10).jpgrizede-karda-ac-kalan-hayvanlara-yem-biraktilar-(12).jpgrizede-karda-ac-kalan-hayvanlara-yem-biraktilar-(14).jpgrizede-karda-ac-kalan-hayvanlara-yem-biraktilar-(11).jpg

rizede-karda-ac-kalan-hayvanlara-yem-biraktilar-(15).jpgrizede-karda-ac-kalan-hayvanlara-yem-biraktilar-(16).jpgrizede-karda-ac-kalan-hayvanlara-yem-biraktilar-(18).jpgrizede-karda-ac-kalan-hayvanlara-yem-biraktilar-(3).jpg