Rize'de Karda Evde Sağlık Hizmetleri Sürüyor

Rize'de Karda Evde Sağlık Hizmetleri Sürüyor
Rize’de yoğun kar yağışına rağmen evde sağlık hizmetleri kesintisiz olarak yürütülüyor.

Rize İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezince yürütülen ve 10 Toplum Sağlığı Merkezi ile 4 Hastane birimi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi tarafından verilen hizmette kar yağışı süresince de hizmetin aksatılmaması ve yatağa bağımlı hastaların mağdur edilmemesi için ekipler zorlu kış şartlarına rağmen hastalarına ulaşmaya çalışıyor. 

img_2555.jpg

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tepe konuyla ilgili yaptığı açıklamada, il genelinde olağan koşullarda her ay 400-500 hastaya evde sağlık hizmeti götürüldüğünü, yatağa bağımlı ve bir sağlık kuruluşuna götürülemeyecek durumda olan hastaların tüm tıbbi bakımlarının ev ortamında eğitimli personeller tarafından yapıldığını belirterek, "Hizmet verdiğimiz bu hastalarımızın yaşadığımız yoğun kar yağışı döneminde de tedavi ve bakımlarını aksatmamak adına hizmetimizi sürdürmeye çalışıyoruz.” dedi.

img_2554.jpg

Yoğun kar yağışına bölgemizin coğrafi koşulları da eklendiğinde bu hastalara ulaşmanın daha da güç olduğunu belirten Dr. Tepe, "Hizmetin aksatılmaması adına zorlu ulaşım bölgelerindeki hastalarımıza diğer kurumlarımızdan destek olarak aldığımız arazi tipi araçlarla ulaşarak hizmetimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Kar engelinin ulaşımı ciddi manada zorladığı şu günlerde yine de hastaların ihtiyaçlarını karşılamak adına her türlü zorluğa göğüs geren fedakar sağlık çalışanlarımıza teşekkürü borç biliriz" diye konuştu.

img_2556.jpg

img_2558.jpg