Rize'de Kardan Kapanan 49 Köy Yolu Ulaşıma Açıldı, Ayder'de Kar Kalınlığı 50 cm'yi Geçti

Rize'de Kardan Kapanan 49 Köy Yolu Ulaşıma Açıldı, Ayder'de Kar Kalınlığı 50 cm'yi Geçti
Rize’de İl Özel İdaresi ekipleri kar yağışı nedeniyle kapanan 89 köy yolundan 49’unu açtı.

Rize'de 2 gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 89 köy yolu ulaşıma kapandı. İl genelindeki yağış nedeniyle merkezde 8, Ardeşen ve Çamlıhemşin'de 10'ar, Güneysu ve Çayeli'nde 9'ar, Derepazarı'nda 3, Fındıklı, İyidere ve Pazar'da 2'şer, Hemşin'de 4, Kalkandere'de 1 ve İkizdere'de 29 olmak üzere toplam 89 köyle ulaşım sağlanamazken İl Özel İdare ekiplerinin köy yollarının ulaşıma açılması için yürüttüğü çalışmalar neticesinde 49 köy yolu ulaşıma açıldı. 26 köy yolunda çalışmalar devam ederken İkizdere ve Çamlıhemşin ilçesindeki 7’şer köyde ise nüfus barındırmadığından yaz başına kadar çalışma yapılmayacak.

Kentte, Merkez’de 2, Ardeşen’de 3, Çamlıhemşin’de 7, Çayeli’nde 8, İkizdere’de 20 olmak üzere toplamda 40 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdare ekipleri, köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürürken karayolları ekipleri ise Ovit Dağı Sivrikaya mevkisindeki tünel bölgesi ve Ayder Yaylası'nda yolların araç trafiğine açık kalması için tuz döküyor.

Öte yandan, Ayder'de kar kalınlığı 50 santimetrenin üzerine çıktı. Yılbaşı öncesinde misafirlerini ağırlamaya hazırlanan bölgedeki tesis sahipleri de hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor.

rizede-kar-temizleme-(3)-001.jpgrizede-kar-temizleme-(4)-001.jpgrizede-kar-temizleme-(5)-001.jpgrizede-kar-temizleme-(1)-001.jpgrizede-kar-temizleme-(6)-001.jpgrizede-kar-temizleme-(2)-001.jpg