Rize’de Kariyer Günlerinin Sekizincisi Gerçekleştirildi

Rize’de Kariyer Günlerinin Sekizincisi Gerçekleştirildi
Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Kariyer Günleri ve Girişimci Eğitim Sertifika Törenlerinin 8.’si Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlendi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda 8.’si düzenlenen kariyer günü etkinliğine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, İŞKUR Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, Rize Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdür Vekili Ali Can Doğan, SGK Rize İl Müdür Vekili Levent Durmuş, Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Fuat Çakmakçı, İŞKUR Rize Eski İl Müdürü ve AK Parti Pazar Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Kiraz, AK Parti İyidere Belediye Başkan Aday Adayı iş adamı Saffet Mete, davetliler ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

rize’de-kariyer-gunlerinin-sekizincisi-gerceklestirildi-(6).jpg

Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Ali Can Doğan, programın açılışında yaptığı konuşmada İş-Kur Rize İl Müdürlüğü tarafından, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Rize’de 6.940’ı özel, 473’ü kamu işyeri olmak üzere 7.413 işyerinin bulunduğunu kaydeden Doğan, en büyük sıkıntılarından bir tanesinin bir çalışanı olan işletmelerin çok olduğunu söyledi. Rize’de aktif olarak SGK’lı çalışan kişi sayısının 97 bin 798 olduğunu kaydeden Doğan, kentte kuruma kayıtlı olan işsiz sayısı ile işini beğenmeyip iş arayanların sayısının erkeklerde 13 bin 961, kadınlarda 18 bin 676 olup toplamının 32 bin 637 olduğunu belirtti. İŞKUR’a kayıtlı Rize’deki erkek işsiz sayısının 6 bin 177, kadınlarda 13 bin 109 ve toplamda 19 bin 286 olduğunu ifade eden İŞKUR Rize İl Müdür Vekili Ali Can Doğan, kadın işsiz sayısının erkeklere göre 2 at fazla olmasının nedeni olarak Toplum Yararına Programının kadınları iş hayatına çekmesi olarak tespit edildiğini kaydetti.

Rize’nin işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olduğuna vurgu yapan Doğan, TÜİK’in 2013’ten sonra rakamları bölgesel olarak açıkladığını ve Rize’nin yer aldığı Doğu Karadeniz Bölgesini kapsayan illerdeki işsizlik oranının 2017 yılı sonu itibariyle %3,6 olduğunu söyledi.

Rize İŞKUR olarak 2 bin 612 işyerine ziyarette bulunularak İŞKUR çalışmalarının anlatıldığını ve 3 bin 317 kişinin Rize’de özel sektördeki işyerlerinde işe yerleştirildiğini belirten Doğan, bunun Genel Merkezin kendilerine verdiği hedefin üzerinde olduğunu ifade etti.

2018 yılında açılan TYP ve iş başı eğitimleri dahil kurslardan Rize’de 5 bin 826 kişinin faydalandığını ve bunun karşılığında İŞKUR olarak Rize ekonomisine 42 Milyon 178 bin lira katkı sağladıklarını kaydeden Doğan, Rize İŞKUR’un yakında yeni hizmet binasına kavuşacağını belirtti.

ali-can-dogan.jpg

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, yaptığı konuşmada oda olarak İşkur ve KOSGEB üçgeninde vermiş oldukları kurslardaki temel hedeflerinin nitelikli ve teknik alt yapısı olan girişimcilerin yetişmesine katkı sağlamak olduğunu ifade etti. 2018’in ikinci çeyreğinde Rize genelinde 250 kişilik istihdam kursu düzenlediklerini kaydeden Karamehmetoğlu, kurslara katılım sağlayan ve başarılı olup sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere iş hayatlarında başarılar diledi. Karamehmetoğlu, oda üyelerine de düzenlenen kurslara verdikleri katkılar dolayısıyla teşekkür etti.

saban-aziz-karamehmetoglu-008.jpg

İŞKUR Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya ise yaptığı konuşmada, İŞKUR Rize İl Müdürlüğünün işe yerleştirme programında başarılı çalışmalar yürüttüğünü kaydederek hedeflenen oranın üzerine çıktığını söyledi.

Kaya, nitelikli eleman bulma sorununun sadece Rize’nin değil Türkiye’nin de genel sorunu olduğunu kaydetti.

fahrettin-kaya-001.jpg

Öte yandan düzenlenen programda tüm konuşmacılar sözlerine önceki gün makamında uğradığı silahlı saldırı sonrası şehit düşen İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’ye Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı temennisinde bulunarak başladı.

Programın son bölümünde projeye katkı sağlayan işletme temsilcilerine protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketi verildi ve sertifika almaya hak kazanan kursiyere sertifikaları dağıtıldı.

rize’de-kariyer-gunlerinin-sekizincisi-gerceklestirildi-foto-galeri.jpg