Rize'de Karma Düşünce Derneği’nin Açılışı Yapıldı

Rize'de Karma Düşünce Derneği’nin Açılışı Yapıldı
Rize'de Karma Düşünce Derneği’nin açılışı İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen programla yapıldı. Derneğin başkanlığını Mariye Arıcı yapacak.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Eşi Fatma Metin’le Karma Düşünce Derneği’nin İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen açılış programına katıldı.

Açılış, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda konukların hazır bulunmasıyla başladı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren ve 1993 yılında Rize’de kurmuş oldukları Rize Üniversite Mezunları Derneği (RÜDER)’in çalışmalarından bahsederek konuşmasına başlayan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Karma Düşünce Derneğinin sizlerle beraber oluşması çok özel bir durumdur. Şöyle ki biz RÜDER'de birçok seminere konferansa ev sahipliği yaparken orada kendi branşlarımıza göre işler yaparken, İnsan ilişkileri ile ilgili temasla, Dert bilmeyle ilgili, şehrin yerel yönetim dinamikleri dışında sivil anlamdaki alanı keşfedip sorgularken aslında farkına varmadan kendimizi yetiştiriyorduk. Bunları yirmili yaşlarda yaparken daha sonra otuzlu kırklı yaşlarda bu kazanımlar sonucu yönetici olarak ortaya çıkmış olduk arkadaşlarımızla. Şuan akranlarınıza nazaran burada olmanız, Onun içindir ki  sizlerin de özel olduğu anlamı taşıyor. Bu dernek çatısı altında yapacağınız münazaralar İnşaallah Rize’yi Dünya ile Türkiye ile 2030’lara  50’lere entegrasyonunu düşünen fikirlere  projelere ev sahipliği yaparak bize de size de hedef olmuş olur. Karma Düşünce, bütün renklerin içerisinde bezendiği, bütün açılım ve farklı ideolojilere hoşgörü ile yaklaşabilen merkezinde insana şehrine hizmet edebilen bir anlayış. Böyle bir anlayışla ilgili bir sivil toplum platformu içerisinde bulunmaktan ve açılışına davet etmenizden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Derneğin açılış konuşmasını Karma Düşünce Derneği Başkanı Mariye Arıcı yaptı. Dernek Başkanı Arıcı, kuruluş amaçlarını anlatan konuşmasını yaparak, derneklerinin bu şehre değer katacağını ve güzel işlerde bulunacağını söyledi.

Açılış programe, Mavi Yeşil Kültür Sanat Edebiyat Dergisi Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk’ün  ’Şehir ve Kültür’ adlı konuşmasının ardından münazara ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

karma-dusunce-dernegi-acilisi-yapildi…-(1).jpgkarma-dusunce-dernegi-acilisi-yapildi…-(2).jpgkarma-dusunce-dernegi-acilisi-yapildi…-(3).jpgkarma-dusunce-dernegi-acilisi-yapildi…-(4).jpgkarma-dusunce-dernegi-acilisi-yapildi…-(5).jpgkarma-dusunce-dernegi-acilisi-yapildi…-(6).jpgkarma-dusunce-dernegi-acilisi-yapildi…-(7).jpgkarma-dusunce-dernegi-acilisi-yapildi…-(8).jpgkarma-dusunce-dernegi-acilisi-yapildi…-(9).jpgkarma-dusunce-dernegi-acilisi-yapildi…-(10).jpgkarma-dusunce-dernegi-acilisi-yapildi…-(11).jpgkarma-dusunce-dernegi-acilisi-yapildi…-(13).jpgkarma-dusunce-dernegi-acilisi-yapildi…-(12).jpg