Rize'de Karne Heyecanı

Rize'de Karne Heyecanı
2009-2010 Eğitim Öğretim yılının ilk yarısı tüm yurtta olduğu gibi Rize'de de bugün sona erdi.

2009-2010 Eğitim Öğretim yılının ilk yarısı tüm yurtta olduğu gibi Rize'de de  bugün sona erdi. Eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi sebebiyle Rize Merkez  Doğuş Çay İlköğretim Okulu'nda karne töreni düzenlendi.

karne-toreni-rize.jpg

Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Rize İl Milli Eğitim Müdürü F. Rasim Çelik ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

5.20100122130940..jpg 

Törende Vali Yardımcısı Kubilay Ant, İl Milli Eğitim Müdürü F. Rasim Çelik, Okul Müdürü Halil Pehlivan ve öğrenciler adına bir öğrenci  konuşma yaptı.

İlk kez karne alacak minik öğrencilerin oldukça heyecanlı olduğu gözlenirken velilerde çocuklarının bu heyecanına törene katılarak ortak oldular.

karne-heyecani-rize.jpg

Çelik burada yaptığı konuşmasında velilerin karnesinde zayıf not bulunan öğrencilere kızmamaları gerektiğini vurgulayarak, “Eğitim ve öğretime 15 günlük bir mola veriyoruz. Çocuklarımızı da bu 15 günde anne ve babalarına emanet ediyoruz. 15 gün boyunca okullarımız cıvıl cıvıl olmayacak. Bu süre içerisinde öğrenci ve öğretmenlerimiz dinlenerek 2. yarıya daha dinamik girecekler. Velilerimiz karnelerinde zayıf not bulunan öğrencilere kızmasınlar. Onları üzüp, başarısızlığa itecek olumsuzluklara neden olmasınlar. Biz karnelerinde zayıf not bulunan öğrencilerimizin 2. yarıda bu zayıf notları güzel notlara dönüştüreceklerine inanıyoruz.” dedi.

karne-1.jpg