Rize’de Kasaplar Denetimden Geçti

Rize’de Kasaplar Denetimden Geçti
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Rize İl Müdürlüğü’nce Rize’deki kasap, şarküteri ve marketlerde gıda denetimleri yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Rize İl Müdürlüğü Kontrol Görevlileri tarafından gıda satış yerlerinin (Kasap, Şarküteri, Market) denetimleri yapılarak, bu işletmelerde satılan kırmızı ve kanatlı etlerinin fatura ve irsaliyeleri ile karkasların mühürlü olup olmadıkları kontrol edildi.

rize’de-kasaplar-denetimden-gecti-5.jpg

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 02.05.2014 tarih ve 17875 sayılı yazısına istinaden yapılan denetimlerde; perakende işletmelerde kıyma, hazırlanmış kırmızı et karışımları ve hazırlanmış kanatlı eti karışımları önceden hazırlanıp ambalajlanmak suretiyle günlük olarak satışa sunulamayacağı, ancak tüketici talebi üzerine anında kıyma ve hazırlanmış et karışımları üretilip satışa sunulabileceği hususunda bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca işletmelere personel hijyeni, işletme hijyeni ve makine ekipman temizliği hakkında işletme görevlilerine bilgi verildi.

rize’de-kasaplar-denetimden-gecti-3.jpg

Ramazan ayı içerisinde devam eden denetimlerin yıl boyu devam edeceği belirtilirken, 2014 yılı içerisinde 350 işletmeye ( Kasap, Şarküteri, Market ) Türk Gıda Kodeksi - Et ve Et Ürünleri Tebliğinde yapılan değişiklikle ilgili denetim ve bilgilendirmeler yapıldığı öğrenildi.

rize’de-kasaplar-denetimden-gecti-1.jpg