Rize'de Katliama Karşı Durdular

Rize'de Katliama Karşı Durdular
Mısır'da cunta yönetim güçleri ile baltacı grupların yaptığı katliam sonucu şahadete kavuşan 200'den fazla Müslüman için Rize Platformu tarafından düzenlenen programda dualar edildi gıyabi cenaze namazı kılındı.

Rize'de Memur-Sen, TÜMSİAD, MÜSİAD, Ensar Vakfı, Ög-Der, Gül-Der, Akson, Rih-Der, Alperenler Ocağı, İlim Yayma Cemiyeti, Ayışığı Derneği, Milli Türk Talebe Birliği, Anadolu Gençlik Derneği, AK Parti, Saadet Partisi, Rize Ticaret Borsası, Evrensel Hafızlar Derneği, Dinbir-Der ve KİDER'den oluşan Rize Platformu, düzenlediği programda Mısır'da cunta yönetim güçleri ile baltacı grupların yaptığı katliam sonucu şahadete kavuşan 200'den fazla Müslüman için, dualar etti, gıyabi cenaze namazı kılındı.

rizede-misir-icin-giyabi-cenaze-namazi-kilindi-ve-dualar-misir-icin-yapildi-(1).jpg

Rize Merkez Şeyh Cami önünde İkindi Namazının ardından gerçekleşen ve 750 dolayında vatandaşın katıldığı programda Rize Platformu adına basın açıklamasında bulunan Hüseyin Yılmaz, "Mısır’da emperyalist Batı halkın iradesi yerli işbirlikçileri ile gasp ediyor." dedi.

rizede-misir-icin-giyabi-cenaze-namazi-kilindi-ve-dualar-misir-icin-yapildi-(2).jpg

rizede-misir-icin-giyabi-cenaze-namazi-kilindi-ve-dualar-misir-icin-yapildi-(5).jpg

Namaz öncesi grup adına açıklama yapan Hüseyin Yılmaz, Mısır'da uluslararası anlaşmalar olmak üzere tüm hukuki normların, insan hakları ve özgürlüklerin dünyanın gözü önünde ihlal edildiğini ve insanlığa karşı suç işlendiğini söyledi.

Mısır'da oynanan oyunun farkında olan Müslüman Kardeşler teşkilatı ve onların arkasındaki Mısır halkının, 4 Temmuz'dan bu yana Rabiatul Adaviyye Meydanı'nda soylu bir direniş başlattığını vurgulayan Yılmaz, "Şiddetten tamamen uzak olan bu direniş, batının ve onun yerli destekçisi olan medyanın karartmasına rağmen bu güne kadar devam etmiştir" dedi.

Yılmaz, Mısır'daki direnişin yanında olduklarını belirterek, "Müslüman kardeşlerimizin bu direnişini sonuna kadar destekliyoruz. Şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından, Mısır'da açılan ateş sonucu ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Olaylarda hayatını kaybedenler için dua eden gruptakiler, daha sonra dağıldı.

rizede-misir-icin-giyabi-cenaze-namazi-kilindi-ve-dualar-misir-icin-yapildi-(3).jpg

rizede-misir-icin-giyabi-cenaze-namazi-kilindi-ve-dualar-misir-icin-yapildi-(4).jpg

rizede-misir-icin-giyabi-cenaze-namazi-kilindi-ve-dualar-misir-icin-yapildi-(6).jpg

rizede-misir-icin-giyabi-cenaze-namazi-kilindi-ve-dualar-misir-icin-yapildi-(7).jpg

rizede-misir-icin-giyabi-cenaze-namazi-kilindi-ve-dualar-misir-icin-yapildi-(9).jpg

rizede-misir-icin-giyabi-cenaze-namazi-kilindi-ve-dualar-misir-icin-yapildi-(8).jpg