Rize’de Kavga Eden Köpekleri Ayırmak İsterken 2 Kişi Silahla Yaralandı

Rize’de Kavga Eden Köpekleri Ayırmak İsterken 2 Kişi Silahla Yaralandı
Rize'de kavga eden köpekleri ayırmaya çalışan bir kişi silahla köpekleri ateş ederek ayırmak isteyince 2 kişi silahla yaralanırken, kavga eden köpeklerden biri de öldü.

Rize'de köpeğini başka bir köpeğin saldırısından korumak için tabancasıyla ateş açan kişi, baba ve oğlunu yaraladı.

Kimliği henüz belirlenemeyen şüpheli, Çarşı Mahallesi Pazar Caddesi'nde köpeğini gezdirirken başka bir köpeğin saldırısına uğradı. Köpekleri ayıramayan şüpheli, tabancasıyla ateş etti. Seken kurşunlardan biri Mehmet Tüfekçi'nin (66) göğsüne, biri de oğlu Halil Tüfekçi'nin (46) bacağına isabet etti, bir köpek yaralandı.

image-20161020222150.jpeg

Rize Devlet Hastanesine kaldırılan baba ve oğlunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olay yerinden kaçan zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor. Bu arada, olay anı çevredeki iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kayıtlarda bir kişinin köpeklere ateş etme anı yer alıyor.

Yaralı köpek, Rize Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi'nde veteriner Savaş Kasap tarafından ameliyat edildi. 

Kasap, gazetecilere yaptığı açıklamada, köpeğe iki mermi isabet ettiğini söyledi.

Mermilerden birinin hayvanın kol bölgesinden, diğerinin de arkadan girip önden çıktığını belirten Kasap, "İçeride mermi olduğunu düşünmüyoruz ama bunun için görüntüleme yapmamız lazım. Köpek anestezide tepki vermeye başladı. Solunum ve nabzı normal ama tehlikeli bir süreç. 24 saate ihtiyacımız var. Dikişlerini yaptık ve ilaç verdik. Beklemekten başka çaremiz yok." diye konuştu.

image-20161020222238.jpeg