Rize’de KETEM’den Ücretsiz Kanser Taraması

Rize’de KETEM’den Ücretsiz Kanser Taraması
Rize İl Sağlık Müdürlüğü Kanser birimi tarafından Mobil okul projesine katılan tüm kadınlara Serviks, Meme, Bağırsak kanser taramaları KETEM tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Kanser birimi tarafından farkındalık oluşturmak için Yek Adım Eğitim ve Araştırma Derneği (YEKAD) tarafından yürütülen Mobil okul projesine katılan tüm kadınlara Serviks, Meme, Bağırsak kanser taramaları KETEM tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Merkeze bağlı Tophane Mahallesi Muhtarlığı önünde bulunan mobil okul aracına başvuran kadınlara ücretsiz kanser taramaları yapılarak, KETEM Hekimi Dr. Tuğba Adanur tarafından bilgilendirme yapıldı.

rize’de-ketem’den-ucretsiz-kanser-ttaramasi-(4).jpg

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Kanser tarama programları kadınlarda 30, erkeklerde 50 yaşında başlamaktadır. 30-65 yaş arası her kadın 5 yılda bir rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş arası her kadın 2 yılda bir meme kanseri, 50-70 arası her kadın ve erkek 2 yılda bir bağırsak kanseri taramalarını yaptırmalıdır.”

Vatandaşların rahim ağzı kanseri, meme kanseri ve bağırsak kanseri taramalarını Aile Sağlığı Merkezi ile KETEM Merkezine başvurarak ücretsiz yaptırabileceklerini hatırlatan Tepe, “Kadınlarımızın kendi sağlıkları açısından son derece büyük önem arz eden ve ücretsiz olan bu hizmetten faydalanmaları elbette ki kendi yararlarına olacaktır.” diye belirtti.

YEKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nazan Aytop ve yönetim kurulu üyeleri İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe’yi makamında ziyaret ederek, projeye göstermiş oldukları destek ve ilgiden dolayı teşekkür etti.

rize’de-ketem’den-ucretsiz-kanser-ttaramasi-(2).jpgrize’de-ketem’den-ucretsiz-kanser-ttaramasi-(6).jpgrize’de-ketem’den-ucretsiz-kanser-ttaramasi-(5).jpgrize’de-ketem’den-ucretsiz-kanser-ttaramasi-(3).jpgrize’de-ketem’den-ucretsiz-kanser-ttaramasi-(1).jpg