Rize'de Kış Ortasında Çay Topladılar VİDEO İZLE

Rize'de Kış Ortasında Çay Topladılar VİDEO İZLE
Rize’de kış ortasında yeşeren çaylar, çay üreticilerini şaşırttı!

Rize’de hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde çay bahçesindeki çaylar yeşermeye başladı. Kış ortasında çayların yeşermesiyle üreticiler çay fabrikalarının da  kapalı olması dolayısıyla bu mevsimde ilk kez yeşeren çayları toplayıp evlerinde kuru çaya dönüştürmek için çalışma başlattı.

Rize’nin Muradiye Beldesi’nde yaşayan  Mustafa Kazdal ve ailesi bahçesinden topladığı taze çayları kendi imkanlarıyla kuru çay yapmak için çalışmaya koyuldu.

rizede-kis-ortasinda-cay-topladilar-1.jpg

Kazdal yaptığı açıklamada “İklim şartları değiştiğinden dolayı sıcaklıklar fazla bu nedenle yeni sürgün çayımız erkenden geldi. Çay sezonunun açılacağı Mayıs ayına kadar bu çaylar durmayacağından dolayı  mecburen çayımızı topladık. Çay fabrikalarının da kapalı olması dolayısıyla topladığımız çayları kendi imkanlarımızla kuru çay haline getirmeye çalışıyoruz. Hayat bu şekilde gariplikler içerisinde devam ediyor. Çayları zayiat etmemek için bahçemizdeki bütün çayları topladık ve üretime hazır hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

rizede-kis-ortasinda-cay-topladilar-2.jpg

Yöredeki bir başka üretici Mehmet Ali Mert ise “Şu anda Doğuda 3 metrelere varan  kar bulunmakta, insanlar evlerinden dışarıya çıkamıyor Biz ise Rize’de çay topluyoruz. Büyük bir mevsimsel değişme yaşanıyor. Çayımız toplanmaya hazır duruma gelmiştir” şeklinde konuştu.