Rize’de Kısıtlama Telaşı Fırınlarda Ekmek Kalmadı, Ekmek Kuyruğu Oluştu

Rize’de Kısıtlama Telaşı Fırınlarda Ekmek Kalmadı, Ekmek Kuyruğu Oluştu
Koronavirüs salgını nedeniyle bu akşam başlayacak olan ve pazartesi sabahına kadar sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle vatandaşlar marketlere ve fırınlara akın etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ülke genelinde bu akşam saat: 21.00’den pazartesi sabahı saat 05.00’e kadar sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle vatandaşlar Rize’de de marketlere ve fırınlara akın etti. Rize kent merkezi son haftaların en yoğun günlerini yaşarken kent merkezindeki fırınlarda ekmek kalmayınca vatandaşlar saatlerce ekmek bulabilmek için fırın fırın dolaştı. Ekmek üretimi devam eden fırın önünde ise kuyruklar oluştu.

Gittiği birçok fırında ekmek kalmadığından yaklaşık 2 saat ekmek alabileceği fırını arayan Zennihar Coşkun isimli vatandaş, ekmek üretiminin saatler öncesinde sona erdirilmesine tepki gösterdi. Vatandaşların kısıtlamadan kaçmak için köylere akın ettiklerinden bu durumun fırıncılar tarafından dikkate alınması gerektiğine vurgu yapan Coşkun, “Öncesinde bir önlem alınması gerekiyordu. Sonuçta sokağa çıkma yasağının uygulanacağı biliniyordu. Saat 6’dan beri Alipaşa’dan merkeze kadar fırın fırın dolaşıyorum. Hiçbir fırında ekmek kalmamış. Yaklaşık 2 saattir ekmek arıyorum. Vatandaşlar kısıtlama nedeniyle merkezde kalmamak adına köylere akın etmiş ve köyüne giderken de ekmeklerini alarak gitmiş. İnsanların bu şekilde mağdur edilmemeleri gerekiyordu. Bu hiç hoş değil.” diye konuştu.

rize’de-kisitlama-telasi-firinlarda-ekmek-kalmadi,-ekmek-kuyrugu-olustu-(3).jpg

Ekmek kuyruğunda bekleyen başka bir vatandaş ise kendisine sıra gelene kadar ekmek kalmaması halinde evde un bulunduğunu ve kendi ekmeğini kendisinin yapacağını kaydetti.

Rize kent merkezindeki diğer fırınların büyük çoğunluğunda da ekmeklerin kısıtlamadan saatler öncesinde tükendiği öğrenildi.

Öte yandan Rize İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin aldığı karar gereğince kısıtlamanın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00­-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecekler.

Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir.). Vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebileceklerdir.

rize’de-kisitlama-telasi-firinlarda-ekmek-kalmadi,-ekmek-kuyrugu-olustu-(6).jpgrize’de-kisitlama-telasi-firinlarda-ekmek-kalmadi,-ekmek-kuyrugu-olustu-(7).jpgrize’de-kisitlama-telasi-firinlarda-ekmek-kalmadi,-ekmek-kuyrugu-olustu-(2).jpgrize’de-kisitlama-telasi-firinlarda-ekmek-kalmadi,-ekmek-kuyrugu-olustu-(5).jpgrize’de-kisitlama-telasi-firinlarda-ekmek-kalmadi,-ekmek-kuyrugu-olustu-(4).jpgrize’de-kisitlama-oncesi-fi.jpg