Rize'de Kitabını Alan 'Deniz'e Koştu

Rize'de Kitabını Alan 'Deniz'e Koştu
49. Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde “Kitabını alan gelsin” sloganı ile Rize’de düzenlenen “Rize Kitap Okuyor” isimli kitap okuma etkinliğine yoğun katılım oldu.

Rize Merkez Deniz Caddesinde düzenlenen etkinliğe Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu, Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Midilli, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

rize-kitap-okuyor-(3).jpg

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl’ün Rize’yi tanıtan “Türkiye’yi Geziyorum Levent Rize’de” adlı kitabı etkinliğe katılanlara dağıttığı programda Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Kur’anı Kerim’in ilk emrinin “Oku” olduğuna vurgu yaparak “Kitap okumanın faydalarını ve okumayı teşvik etmeyi anlatmaya gerek  yok. Bunu ilgili kişiler defalarca anlattı ve anlatıyor da. Peygamberimizden hatta Adem baba’dan gelen bir şey okumak. Kur’an-ın ilk emri ‘Oku’dur. Bu etkinlik ilk defa Cumhurbaşkanımızın eşinin himayelerinde aynı gün aynı tarihte Türkiye’nin 81 ilinde aynı anda uygulanıyor. Geçmiş yıllarda ilimizde uygulanan bu etkinlik bu yıl ilimizle beraber 81 ilde de uygulanıyor. Bunu biraz daha teşvik etmeli biraz daha alışkanlık haline getirmemiz gerekir. Şahsen ben gençlik yıllarımda daha çok kitap okurdum. Seyahatlara çıkınca çantamda sürekli kitap bulundururdum. Ancak son yıllarda bu alışkanlığım azaldı. Hatta bir keresinde hanımım,  ‘bu kitapları daha alma peşine sürekli aynı kitapları taşıyorsun demek ki okumuyorsun’ dedi. Ben de biraz daha şartları zorlayarak uçakta, otelde, seyahatlerde çantamda kitaplarımı beraberimde taşıyorum. Yakın çalışma arkadaşlarım da bunu bilir.  Herkese de tavsiye ederim. 60 yaşında olan bir adamın kitap okuma alışkanlığı edinmesi zor olsa da bu zoru başarması lazım onların da kitap okuması lazım. Birçok insanı biliyoruz çocukları olmasına rağmen ileri yaşlarda üniversiteyi bitirip Türkiye’nin saygın insanları arasında yerini almıştır. Okumanın yaşı sınırı yoktur. Önemli olan genç yaşta bunu alışkanlık haline getirmektir.” dedi.

rize-kitap-okuyor-(8).jpg

Vali Yardımcısı Şefik Aygöl ise, okumaya yönelik çok ciddi kampanyalar olduğunu belirterek, "Son yıllarda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül hanımefendinin himayelerinde devam eden 'Türkiye Okuyor' projesine destek için buradayız. Bugün Rize'de Kütüphane Haftası nedeniyle fırsat bulan gençlerimiz, öğrencilerimiz ve esnafımızla birlikte kitap okumaya dikkat çekmek için böyle bir program düzenlendi" dedi.

Türkiye'de vatandaşların, kitap okuma konusunda dünyanın çok gerisinde olduğunu ifade eden Aygöl, "Bugün biz bu konuya dikkat çekmeye çalışıyoruz. Bir eksiğimiz var, bunu tamamlamaya çalışıyoruz. Bu problemi ülke olarak çözmemiz gerekiyor. Çok gelişmiş ülkeler sıralamasında kitap okuma baz alınan bir konu. Ülkemiz birçok konuda çözdüğü problemlerin yanında bunu da çözeceğine inanıyorum" diye konuştu.

rize-kitap-okuyor-(9).jpg

Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu yaptığı açıklamada, “Kütüphaneler haftası kutlama etkinlikleri içerisinde Cumhurbaşkanımızın eşi Hayrünnisa Hanımın himayesinde Türkiye genelinde 81 ilde aynı gün aynı saatte kitap okuma etkinliği gerçekleştiriliyor. Rize’deki Kütüphaneler Haftası Kutlama etkinlikleri içerisinde 16 konferans, söyleşiler, kitap okuma etkinliğinin de içerisinde yer aldığı çok kapsamlı bir programla devam ediyor. Valilik, Belediye Başkanlığı, Rize Kent Konseyi, Üniversitemizin öğrenci kulüpleriyle hep beraber bu etkinliği düzenliyoruz. Yoğun katılımla kutladığımız programlara katılımlarından dolayı herkese ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

rize-kitap-okuyor-(11).jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Adnan Midilli ise Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanı Ali Rıza Köroğlu’na çok teşekkür ederek, “Rize’nin okuyan bir kent olması, bilgiye dayalı bir kent haline gelmesinde üniversitenin çok büyük rolünün olacağını açıkca ifade ediyorum. Benim okuduğum kitap nanoteknoloji. Nanoteknoloji çok kısa sürede hayatımıza gelecek. Özellikle Kütüphanecilik Haftası dolayısıyla inanıyorum ki gerek sosyal bilimlerde gerek teknik bilimlerde küçükten büyüğe farketmeksizin herkesin çok farklı bilgilerle donatılması gerekiyor. Bunun da ilimize ve akabinde ülkemize fayda olarak dönüşmesi gerekiyor. Herşeyi inovasyona tabi tutuyoruz. Artık kendimizi inovasyona tabi tutma dönemi. Kütüphaneler haftası kutlamalarıyla da Rize’de inovasyon dönemi başlamıştır. Beyinlerimizi de inovasyona tabi tutuyoruz. Katılımlarından ve etkinliği düzenleyenlerden dolayı herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

rize-kitap-okuyor-(12).jpg

rize-kitap-okuyor-(1).20130327143314.jpg

rize-kitap-okuyor-(26).jpg

rize-kitap-okuyor-(10).jpg

rize-kitap-okuyor-(7).jpg

rize-kitap-okuyor-(2).jpg

rize-kitap-okuyor-(4).jpg

rize-kitap-okuyor-(5).jpg

rize-kitap-okuyor-(6).jpg

rize-kitap-okuyor-(13).jpg

rize-kitap-okuyor-(14).jpg

rize-kitap-okuyor-(15).jpg

rize-kitap-okuyor-(16).jpg

rize-kitap-okuyor-(17).jpg

rize-kitap-okuyor-(18).jpg

rize-kitap-okuyor-(19).jpg

rize-kitap-okuyor-(21).jpg

rize-kitap-okuyor-(22).jpg

rize-kitap-okuyor-(23).jpg

rize-kitap-okuyor-(24).jpg

rize-kitap-okuyor-(25).jpg

rize-kitap-okuyor-(27).jpg