Rize'de Kitap Fuarı Düzenlenmesi İçin İmza Kampanyası Başlatıldı

Rize'de Kitap Fuarı Düzenlenmesi İçin İmza Kampanyası Başlatıldı
Rize Valiliği’nin RENK Projesi ile eğitim seferberliği başlattığı kentte, kitap fuarı düzenlenmemesi internet üzerinden imza kampanyası başlatılmasına neden oldu.

Türkiye’nin birçok ilinde düzenlenen kitap fuarlarının Rize’de de olmasını isteyenler internet üzerinden change.org sitesi üzerinden imza kampanyası başlattı.

Kampanyanın öncülüğünü yapan Tuba Zengin, yaptığı açıklamada, özellikle RENK Projesinin hayata geçmesiyle Rize’nin son yıllarda eğitim adına ilerleme gösterdiğini ancak bazı konularda eksiklerinin bulunduğunu ifade ederek, “Çocuklarımıza kitap sevgisini öğretebilmek için hem okumalı hem de çocuklarımıza kitapları tanıtmalıyız. Kitap fuarlarının en azından senede bir defa Rize'de düzenlenmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Düzenlediği imza kampanyası ile kitaplara ilgi çekmek istediğini kaydeden Zengin, internetten veya başka bir şehirden çok daha ucuza aldıkları bir kitabı Rize'de aynı fiyatta bulmanın mümkün olmadığını kaydederek, Rize’de düzenlenecek kitap fuarlarıyla gerek yayınevlerini tanıma, gerek yazarlarla tanışma imkanı olacağından fuarın Rize için kazançlı olacağını ve Rize Valiliği’nin uyguladığı RENK Projesi’ne de katkıda bulunacağını belirtti.

“Kitap okumayı seven, kitap okumayı gelecek nesillere aşılamak isteyen yok mu?” diyerek Rize’de kitap fuarı düzenlenmemesini eleştiren Zengin, Valilik ve Belediye’nin fuara öncülük etmesini arzuladıklarını belirterek “İlimizde indirim veya herhangi bir kampanya kitaplar üzerinde uygulanmıyor. Kitap fuarlarında kampanyalar fazlasıyla oluyor. Sadece Wi-Fi şifresiyle kültürümüz artmıyor, okumamız ve okuyacağımız kitaplara daha kolay ve ucuz ulaşmamız için böyle bir fuarın Rize’de düzenlenmesi okuyucuları fazlasıyla memnun edecektir.” diye konuştu.

imza-kampanyasi-rize.jpg