Rize'de kivi alım fiyatları belli oldu

Rize'de kivi alım fiyatları belli oldu
Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy, kivi alım fiyatlarını açıkladı. Buna göre, 1. sınıf kivi 90 gram üzeri 19 TL, 2. sınıf kivi 70-90 gram arası 12 TL ve 3. sınıf kivi 50-70 gram arası 4 TL'den alınacak.

Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy, 2015 yılında 20 ton ile başladıkları kivi alımında bu yıl ki hedeflerinin 3 bin ton olduğunu belirterek, "Özelde Fındıklı, Ardeşen, Pazar ilçelerimizde, genelde ise Sarp'tan Trabzon'a kadar bütün kivilere talibiz." dedi.

Kivi alımında üreticilere yapılacak ödemelerde 45 gün vadeli çek verileceğini kaydeden Özsoy, "Bu konuda elimizden ne geliyorsa kivi üreticilerimiz için yapmaya hazırız. 2015 yılından itibaren ilk yıllarda 20 ton ile başladığımız alımlarımızda şimdilerde 3 bin tonluk bir alım hedefliyoruz. Özellikle Fındıklı, Ardeşen ve Pazar ilçelerimizde ağırlıklı olarak yetiştirilen kivinin bölgemiz ve ülke genelinde kabul gördüğünü görmekteyiz. Bu konuda ilerleyen yıllarda kivi hasadının daha üst seviyelere çıkacağı konusunda hiçbir şüphemiz yoktur" diye konuştu.

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
8 Yorum