Rize'de Kızlar Erkeklere Karşı

Rize'de Kızlar Erkeklere Karşı
Rize'de Yaz Futbol okullarının sona ermesinin ardından düzenlenen şenliklere küçükler kategorisi kız ve erkek takımın birbirleriyle yaptığı maç damgasını vurdu.

Rize'de Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yürüttüğü ''Herkes İçin Futbol'' programı kapsamında kız çocukları ile erkek çocukların oluşturduğu takımlar maç yaptılar.

Herkes İçin Futbol programı il temsilciliğince düzenlenen yaz futbol okulları kapsamında yapılan ve 24 takımın katıldığı turnuva, düzenlenen şölen ile sona erdi. Şölen kapsamında kız çocukları ile erkek çocuklarının oluşturduğu takımlar, maç yaptılar. Maç, erkek takımının 5-4 üstünlüğü ile sonuçlandı.

kizlarlar-erkekler-futbolda-karsilasti-1.jpg

TFF bünyesindeki futbol gelişim merkezleri bölge sorumlusu Nedim Karadeniz, yaptığı açıklamada, birçok ilde yaz futbol okulu programları düzenlendiğini belirterek, bu kapsamda Rize'de düzenlenen turnuva sonunda şölen düzenlendiğini, turnuvaya katılımın Türkiye genelinin oldukça üzerinde olduğunu söyledi.

kizlarla-erkekler-futbolda-karsilasti-2.20090905215209..jpg

Rize'nin Herkes İçin Futbol programı kapsamında oldukça iyi bir yerde olduğunu ifade eden Karadeniz, ''Bu da bizi memnun ediyor. Rize'de kısa bir süre içinde futbol teknik eğitim merkezi açacağız. Burada 10-12 yaş grubundaki çocuklara eğitim vereceğiz'' dedi.
Karadeniz, Rize'de bayan futbolu ile ilgili bir kıpırdanma olduğunu, buna daha büyük yaş gruplarını katarak ilerletmeyi istediklerini kaydetti.

Herkes İçin Futbol programı il temsilcisi Bilal Karafazlı ise ilde yaz boyunca birçok kulübün futbol organizasyonu yaptığını anlatarak, ''Düzenlediğimiz turnuvaya 300'ün üzerinde sporcu katıldı. Bu Rize için bu çok iyi bir şey. Yakında kurulacak olan merkezde, yaz döneminde seçtiğimiz, gelecek vaat eden çocuklara da eğitim vereceğiz'' diye konuştu.

kizlarla-erkekler-karsilasti.20090905215229..jpg

Kız takımında oynayan futbolcular da, futbol oynadıklarını gören bazı kişilerin biraz şaşırdığını, ancak kendilerinin futbol oynamayı sevdiklerini söyledi.

kizlarla-erkekler-karsilasti-3.jpg