Rize'de Kolluk Personeli Yaya Nöbeti Tuttu

Rize'de Kolluk Personeli Yaya Nöbeti Tuttu
Trafikte yaya önceliğine dikkati çekebilmek amacıyla Rize'de yaya önceliği etkinliği gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığının "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılını "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan etmesi dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Rize'de de etkinlik düzenlendi.

Rize Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Müdür Yardımcısı Nahit Karakaş ve çocuklar, Rize Belediyesi önünde gerçekleştirilen etkinlikte sürücülere broşür dağıttı.

Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığının bu yıl başlattığı "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" kampanyası kapsamında farkındalık çalışması yürüttüklerini söyledi.

Özellikle öğrenci, jandarma ve trafik polisi ekipleri ile birlikte bu çalışmayı yürüttüklerini ifade eden Dalkıran, "Projenin başladığı tarih itibarıyla ilimizde, sürücülerle yaya geçitlerinde durma oranlarında ve yayaların karıştığı trafik kazalarında ciddi düşüşler meydana geldi." diye konuştu.

Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ise il genelinde 13 farklı noktada 170 polis ekibi ile bu çalışmaları yürüttüklerini belirterek, hem sürücüler hem de yayaların bu projeyi benimsediğine şahit olduklarını kaydetti.

rizede,-trafikte-yaya-onceligine-dikkati-cekebilmek-amaciyla-yaya-gecidi-nobeti-uygulamasi-yapildi-(1).jpgrizede,-trafikte-yaya-onceligine-dikkati-cekebilmek-amaciyla-yaya-gecidi-nobeti-uygulamasi-yapildi-(3).jpgrizede,-trafikte-yaya-onceligine-dikkati-cekebilmek-amaciyla-yaya-gecidi-nobeti-uygulamasi-yapildi-(5).jpgrizede,-trafikte-yaya-onceligine-dikkati-cekebilmek-amaciyla-yaya-gecidi-nobeti-uygulamasi-yapildi-(4).jpgrizede,-trafikte-yaya-onceligine-dikkati-cekebilmek-amaciyla-yaya-gecidi-nobeti-uygulamasi-yapildi-(2).jpg