Rize'de "Konuşma Lan" Krizi

Rize'de "Konuşma Lan" Krizi
Rize Ekrem Orhon Stadyumunda oynanan Güneysuspor Çorapçılarspor müsabakasında gergin dakikalar yaşandı

Rize Ekrem Orhon Stadyumunda oynanan maçta Mehmet Coşkun – Mustafa Bekar ve Serkan Sarı hakem üçlüsü görev yaptı. Maçın başından sonuna kadar Güneysuspor üstünlüğü ile geçen karşılaşmada oldukça gergin dakikalar yaşandı.

Maçın 30. dakikasında Çorapçılarspor Antrenörü Tahir Karafazlıoğlu Alan ihlalinden; Maçın 2. yarısında ise Güneysuspor kaptanı Halit Bostan anlaşılamayan bir nedenden ötürü kırmızı kartla cezalandırılarak saha dışına gönderildi.

İlk yarım saati yüksek tempoda oynanan karşılaşmada oyunu rakip alana yığan Güneysuspor aradığı golü 30. dakikada Emrah bostan ile buldu. Golsüz geçen ilk yarım saat içerisinde kanat oyuncuları Ali Palaç ve Emrah Bostan’ın yerlerini değiştiren Güneysuspor Antrenörü Eray Alptekin bu teknik değişikliğin semeresini gördü. Ali Palaç’ın asisti ile golü bulan Emrah Bostan takımını 1 – 0 öne geçirdi. Golden 10 dakika sonra bu kez sahneye ilk golün asistini yapan  Ali Palaç Çıktı. Maçın Başından sonuna kadar Çorapçılarspor’dan Cengiz’e zor anlar yaşatan Palaç yaklaşık 35 metreden attığı şık golle takımını 2-0 öne geçirdi.

Golden sonra oyun alanına giren Çorapçılarspor Antrenörü Tahir  Karafazlıoğlu Hakem Mehmet coşkun tarafından uyarıldı. İtirazlarına devam eden Karafazlıoğlu oyun alanı ihlali sebebi ile oyun alanı dışına gönderildi. İlk yarısı 2-0 Güneysuspor lehine sonuçlanan karşılaşmanın 2. yarısı da gergin başladı. Dakikalara 61’i gösterdiğinde Güneysuspor’un tecrübeli kaptanı Halit Bostan ile yan hakem Mustafa Bekar arasındaki diyalog oyun alanının karışmasına neden oldu. Halit Bostan gördüğü kırmızı kart ile dışarıda kaldı.

guneysuspor.jpg

Güneysuspor kaptanı Halit Bostan, yan hakem Mustafa Bekar’a bir ofsayt pozisyonunda “Hocam 3 metre ofsayt vardı” diye seslendiğini buna karşın bekar’ın kendisine “Konuşma lan” diye hitap ettiğini, olaydan sonra da sinirlerine hakim olamayıp bekar’a “Hocam ben 36 yaşında sizden büyük adamım. Ne hakla bana lanlı konuşuyorsunuz” diye itiraz ettiğini, itirazdan sonra da maçın orta hakemi Mehmet Coşkun’un olayı öğrenmek amacı ile yan hakem Mustafa Bekar’ın yanına gittiğini ifade etti. Bekar’ın maçın orta hakemi Mehmet Coşkun’a “Güneysuspor’un kaptanı bana konuşma lan” dedi şeklinde ifade kullandığını ifade eden Bostan: “36 yıllık yaşantımda 20 yıllık amatör futbolculuk dönemim vardır. Beni herkes tanır. Takım kaptanı olduğum halde bu yaşa kadar maç içerisinde küfrettiğimi duyan olmuşsa ortaya çıksın Halit maçlarda küfretmiştir desin bu işi bırakmaya razıyım. Yan hakem bana kullanmış olduğu ifadeyi ben kullanmışım gibi orta hakeme aksettirdi ve ben oyun alanı dışında kaldım. Böyle bir olayla ilk kez karşılaştım.” diye konuştu. 

Son 40 dakikayı 1 kişi eksik oynayan Güneysuspor’un yüksek kondisyonu gözlerden kaçmazken, Maçın 75. dakikasında sağ kanattan Ali Palaç’ın yaptığı ortaya bu kez Güneysuspor’un forveti Yaşar hanedar kafayla dokundu. Üst Direğe dokunup ağlarla buluşan topu Çorapçılarspor kalecisi İlker sadece izledi. 3-0 dan sonra ataklarını sıklaştıran Güneysuspor maçı tamamen Çorapçılarspor yarı sahasına yıktı. maçın 87. dakikasında Çorapçılarspor kontratağında Güneysuspor kalesinde golü gördü. Maç 3-1’ lik skorla Güneysuspor lehine sonuçlandı.1 Gol ve 2 asistle Güneysuspor’dan Ali Palaç günün yıldızı olurken  Güneysuspor bu galibiyetle 2. hafta sonunda puanını 3’e çıkardı.

Çorapçılarspor: Antrenör: Tahir  Karafazlıoğlu * İlker: *  isa:** Hakan:** Ali Ertuğrul**: Yasin:** Cengiz:** Bülent:** Furkan:** Muharrem:** Ender:** Cengiz:*

Güneysuspor: Antrenör Eray Alptekin: *** Nurullah:*** Selim:*** Necat:*** Hakan:*** Barış:*** (Asaf:**) Osman:*** Ali:*** Halit:*** (61dakika kırmızı kart)  Mustafa:*** (Furkan: **) Yaşar:*** Emrah:***

Hakemler: Mehmet Coşkun: *** Mustafa Bekar: * Serkan Sarı: **

Haber:Bülent Çiftgümüş