Rize'de Köpek Mahkemeye Verildi

Rize'de Köpek Mahkemeye Verildi
Rize'de Terrier cinsi köpek rahatsızlık verdiği gerekçesiyle apartman sakinleri tarafından mahkemeye verildi

Rize’nin Pazar ilçesi Pazar Mahallesi Petek Apartmanı’nda oturan Güven Memoğlu (40) adlı vatandaşa ait Terrier cinsi köpek rahatsızlık verdiği gerekçesiyle apartman sakinleri tarafından mahkemeye verildi.

Rize'de Köpek Mahkemelik Oldu

Apartman sakinleri T.U. ve A.H. tarafından Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı Pazar Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. Apartman sakinlerinin Güven Memoğlu’nun evinde köpek beslemesinden rahatsız oldukları, bu hususta Güven Memoğlu’yu uyardıkları, buna rağmen Memoğlu’nun evde köpek beslemeye devam ettiği belirtildi. Kolluk ekiplerince tutulan tutanaklarla bu durum tespit edildi. Bu kapsamda apartman sakinleri Memoğlu’nun evde köpek beslemesinin diğer apartman sakinlerini rahatsız etmesi sebebiyle kişilerin huzurunu bozma suçunu oluşturduğu gerekçesiyle Pazar Sulh Ceza Mahkemesi’ne şikayette bulunuldu.

guven-memoglu-rize-1.jpg

Konuyla ilgili Güven Memoğlu açıklamalarda bulundu. Memoğlu “Toplumumun bu kadar aç ve sefalet içinde yaşarken bu durumla karşılaşmam beni şok etti. Bu köpek toplum huzurunu nasıl bozar? Ülkemizde bu kadar sorun varken benim köpeğim Badi mi sorun oldu, toplumun huzurunu bozdu? Köpeğin sağlık açısında herhangi bir sorunu ve çevreye verecek herhangi bir tehlikesi yoktur. Kesinlikle de dışarı çıkmıyor. Apartmandaki 40 daire içerisinde 30 kişi köpeğim Badi’den davacı oldu. Mahkemeye geldim ve sanık koltuğunda oturacak köpeğim. Esnafım ve çok yoğun geçiyor günüm. Onca işimi bırakıp mahkemeye geldim ve köpeğim ile beraber yargılanıyorum. Ceza gelip gelmemesi umurumda değil. Toplum önce hayvanları sonra insanları sevmeyi öğrensin” dedi.

guven-memoglu-rize.jpg