Rize’de Koranavirüs Alarmı!

Rize’de Koranavirüs Alarmı!
Rize’de birkaç hastada koronavirüs teşhisi konduğu ve koranavirüs teşhisi konulan hastaların çoğunluğunun yaş çay sezonu için şehir dışından kente gelen kişiler olduğu öğrenildi.

Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19)’un Rize’de de az sayıda vatandaşta teşhisinin konduğu ve bu kişilerin çoğunluğunun yaş çay sezonu için kente şehir dışından gelen kişiler olduğu, bu kişiler arasında umreci bulunmadığı öğrenildi.

Kentte az sayıda koronavirüslü hasta teşhisi konulması dolayısıyla özel tedbirler alındığı ve bu kapsamda kentin giriş çıkışlarında kontrol noktaları oluşturulacağı, otobüsle gelen tüm yolcuların termal kamerayla kontrol edileceği, dolmuş ve minibüslerde ayakta yolcu alınmayacağı, dezenfektelerin sıklıkla yapılacağı, süpermarketlerde de alınan tedbirlerin artırılacağı gibi önemli kararlar alındığı bilgisine ulaşıldı.

Ayrıca, Rizeli olup il dışında ikamet eden bazı vatandaşlara ait cenazelerin de memleketleri Rize'de defnedildiği öğrenildi.

Öte yandan kentte yetkililerin tüm uyarılarına rağmen bazı vatandaşların gerekli önlemleri almadığı ve özellikle banka önlerinde uzun uzadıya sırada bekledikleri görüldü.

akbank-sira.jpgakbank-rize-sira.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize’de Koranavirüse Karşı Radikal Tedbirler

Tüm Uyarılara Rağmen Sorumsuz Vatandaşlar Nedeniyle Rize’de Kovid-19 Salgını Yayılıyor