Rize'de Koronavirüse Karşı Tedbirler

Rize'de Koronavirüse Karşı Tedbirler
Rize'de yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında denetim ve dezenfekte çalışması gerçekleştirildi.

Rize Belediyesinden yapılan açıklamada, koronavirüs ile mücadele çalışmaları kapsamında Rize Devlet Hastanesi çevresi ile birlikte, ambulansların dezenfekte ve yıkama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Zabıta Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları kasamında ise faaliyet gösteren marketlerde açıkta satılan her türlü gıda maddesinin ne şekil yapılabileceği konularında uyarılarda bulunularak denetim gerçekleştirildiği kaydedildi.

Rize Valiliğinden yapılan açıklamada ise salgından korunmak ve bulaş riskini en aza indirmek için uygulanabilecek en etkili yolun halkın evde kalması olduğu değerlendirilerek, bu yönde bir farkındalık oluşturmanın amaçlandığı vurgulandı.

rizede-koronaviruse-karsi-tedbirler-(1).jpg

“Evde Kal” Uyarısı, Rize’de Tüm Trafikteki Sinyalizasyon Sistemine Yerleştirildi

Geniş kitlelere ulaşmak için ise Karayolları ekiplerince Karadeniz Sahil Yolu Rize geçişindeki bütün elektronik tabelalara "Evde Hayat Var" uyarı yazısının işlendiği, şehir merkezindeki bütün trafik sinyalizasyon sistemindeki kırmızı ışıklara da "evde kal" uyarı yazısı yerleştirildiği belirtildi.

Koronavirüs nedeniyle ölen kişilerin cenazelerine katılım kuralları hatırlatılan açıklamada, vatandaşların sağlıkları açısından uyarıları dikkate almaları gerektiği kaydedildi.

rizede-koronaviruse-karsi-tedbirler-(10).jpgrizede-koronaviruse-karsi-tedbirler-(2).jpgrizede-koronaviruse-karsi-tedbirler-(3).jpgrizede-koronaviruse-karsi-tedbirler-(5).jpgrizede-koronaviruse-karsi-tedbirler-(7).jpgrizede-koronaviruse-karsi-tedbirler-(8).jpgrizede-koronaviruse-karsi-tedbirler-(9).jpg