Rize'de Kovid-19 Tedbirlerine Uymayan 70 Kişiye Ceza!

Rize'de Kovid-19 Tedbirlerine Uymayan 70 Kişiye Ceza!
Rize’nin Kalkandere ilçesinde İl Hıfzıssıhha Meclis Kurulunun aldığı kararlara uymayan 70 kişiye toplam 39 bin 168 lira idari para cezası uygulandı.

Rize’nin Kalkandere ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 20 yaş altı ile 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağına uymayan 29 kişi ile, il dışından gelerek 14 günlük izolasyon şartını ihlal eden 41 kişi olmak üzere toplam 70 kişiye idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Kalkandere Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede Kovid-19 önlemleri kapsamında emniyet ve jandarma bölgesinde sokağa çıkma tedbirine uymayan 29 kişiye 11 bin 368 lira para cezası uygulandığı belirtildi.

Açıklamada, ayrıca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu kararlarına özellikle 14 günlük izolasyona aykırı davranan 41 kişiye de toplamda 27 bin 800 liralık idari para cezası uygulandığı kaydedildi.

Kaymakamlık tarafından ilçede yaşayan vatandaşlara devletimizin öngördüğü tedbirlere uymalarını, kendi sağlıkları ve halk sağlığı için bu noktada hassas olmaları tavsiyesinde bulunuldu.

Öte yandan Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında dün toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, yarından (15 Nisan Çarşamba) itibaren geçerli olmak üzere Kalkandere ilçesinin Merkezi ile Medrese, Aksu, Yukarı Tatlısu ve Aşağı Tatlısu mahallelerinde Kovid-19 tedbirleri kapsamında ikinci bir emre kadar karantina kararı almış ve karar, “İlimiz Kalkandere Merkez, Medrese, Aksu, Yukarı Tatlısu ve Aşağı Tatlısu mahallelerinde Covid-19 vakalarının yapılan filyasyon ve diğer çalışmalara rağmen artış göstermesi nedeniyle, belirtilen mahallelerin giriş-çıkışlarına izin verilmeyerek 15/04/2020 saat 08.00 itibariyle ikinci bir emre kadar karantina altına alınmasına, istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına ve gerekli tüm sağlık tedbirlerinin azami derecede alınmasına” şeklinde kamuoyuyla paylaşılmıştı.