Rize’de Kovid-19’dan Ölenlerin Sayısı Günlük 10’a, Kovid-19’lu Sayısı 30 Bine Yaklaştı

Rize’de Kovid-19’dan Ölenlerin Sayısı Günlük 10’a, Kovid-19’lu Sayısı 30 Bine Yaklaştı
Kovid-19 salgınına bağlı olarak günlük yaklaşık 500 pozitif vakanın görüldüğü Rize’de, her gün yaklaşık 10 kişi hastalığa bağlı olarak ölüyor. HES uygulamasında ‘yüksek risk’ anlamına gelen ‘kırmızı’ renk, Rize’nin bir ucundan diğer ucuna yayılıyor.

Rize’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) acı vermeye ve can almaya hızla devam ediyor. Günlük Kovid-19 pozitif vaka sayılarının 500’e dayandığı Rize’de her gün en az 5 kişi hayatını kaybediyor. Hastalığa bağlı olarak günlük ölümler 5 ile 10 arasında değişirken toplam ölüm sayısı tedavi amacıyla Trabzon’a giden ve burada hayatını kaybedenlerle birlikte 300’e yaklaştı. Rize’de toplam vaka sayısı ise 30 bine yaklaştı.

Vaka sayısının hızla arttığı Rize’de kentteki hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde yer kalmadı ve ek yoğun bakım üniteleri oluşturuldu. Ayrıca artan vakalar nedeniyle yoğun bakım ünitelerinin dışında hastanelerde yer sıkıntısı da baş göstermeye başladı. Bazı servislerin birleştirilerek Kovid-19 servislerine dönüştürülmesine rağmen vaka artışları aynı hızda artmaya devam ederse hastaneler kısa sürede bu ihtiyaca cevap veremeyecek ve sağlık personelinin üzerindeki yük daha da ağırlaşacak ve ek binalarda Kovid-19 servisleri açılması gerekecek.

Rize’de vaka sayılarının hızlı bir şekilde artması Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulamasına da yansıdı. Uygulamada ‘yüksek risk’ anlamına gelen ‘kırmızı’ renk kentin bir ucundan diğer ucuna doğru hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor.

hes-rize-1.jpghes-rize-2.jpghes-rize-3.jpghes-rize-4.jpg