Rize’de Kudüs Protestoları Sürüyor

Rize’de Kudüs Protestoları Sürüyor
Rize'de, "Kudüs Özgür Olana Dek Alanlardayız" mitingi düzenlendi.

Rize'de, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösteren Memur-Sen Rize İl Başkanlığı öncülüğünde Tuzcuoğlu Memişağa Parkında "Kudüs Özgür Olana Dek Alanlardayız" mitingi düzenlendi.

Memur-Sen İl Başkanlığı öncülüğünde Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda toplanan sivil toplum örgütü temsilcilerinin üyeleri ve halk, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etti.

rize’de-kudus-protestolari-suruyor-(1).jpg

Protestoda konuşan Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, dünyada emperyalistlerin bir oyun sergilendiğini belirterek "Bu oyun çerçevesinde bizim hiç anlamadığımızı zannettikleri adımları bölgenin piyonlarıyla birlikte atıyorlar. İçimizdeki insanları kullanıyorlar." dedi.

Müslümanların parça parça birbirleriyle savaştığını aktaran Kasap, şöyle devam etti: "Bugün daha net bir şekilde anlaşılıyor ki emperyalistlerin bu davranışlarına karşı koyacak tek bir lider ve ülke var. Öncelikle onu bertaraf etmek için yola koyuldular. Bunu bertaraf edemedikleri için daha sonra emellerine kavuşmak için bulundukları Ortadoğu'da adımlar attılar. Maalesef Müslüman olan toplumları kullandılar. Bugün YPG'ye verilen silahların Güneydoğu'da bir silah deposu oluşturmanın gerekçesini daha net bir şekilde anlıyoruz. Çünkü bununla ülkemizi meşgul ederek kendi emellerine ve hedeflerine daha kolay ulaşacakları ümit etmişlerdir. Biz Müslümanların şuurlu olması gerekiyor. Birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor."

rize’de-kudus-protestolari-suruyor-(4)-001.jpg

Memur-Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta ise Kudüs'ün direnişin en stratejik, en önemli hattı olduğunu ifade ederek kendisini antiemperyalist, sömürge karşıtı olarak tanımlayanları ve tüm Müslüman dünyayı Kudüs direnişi etrafında kenetlenmeye çağırdıklarını dile getirdi.

rize’de-kudus-protestolari-suruyor-(8).jpg

İnsanlık tarihinin en kanlı dönemlerinin yaşandığını vurgulayan Usta, şöyle devam etti: "Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Kudüs'ü işgal eden İsrail'e, İsrail'e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. 'Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs'ün hakkı' iradesini yansıtmak için buradayız. ABD'nin bu hamlesi, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs'ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımaktadır."

Usta, Kudüs'ün, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak anlamına geldiğini kaydederek "Kudüs'ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz." dedi.

rize’de-kudus-protestolari-suruyor-(6).jpg

rize’de-kudus-protestolari-suruyor-(3).jpg

rize’de-kudus-protestolari-suruyor-(7).jpg

rize’de-kudus-protestolari-suruyor-(5).jpg

rize’de-kudus-protestolari-suruyor-(2).jpg

rize’de-kudus-protestolari-suruyor-(53).jpg