Rize'de Kültür Sokağı İçin İlk Kazma Vuruldu

Rize'de Kültür Sokağı İçin İlk Kazma Vuruldu
Rize’de yapımına başlanan Kültür Sokağı Projesinde ilk kazma vurularak zemin iyileştirici fore kazık çalışmaları başlatıldı.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, beraberinde Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel ile birlikte hemen kent merkezinde bulunan Piriçelebi Mahallesinde yapımına başlanan ve şehir merkezine modern bir görünüm kazandıracak olan Kültür Sokağı Projesi alanında incelemelerde bulunarak saha çalışmaları hakkında teknik ekipten bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından açıklamada bulunan Başkan Metin, kentte turizme katkı sağlayacak projenin hayata geçirilmesi için 2 bin 227 metrekare alanın kamulaştırıldığını belirtti.

Başkan Metin, açıklamalarında şunları kaydetti: “Elde edilen alanın 1846 metrekaresinde ilimizin yöresel mimarisi kullanılarak inşa edilecek yapıların yer alacağı Kültür Sokağı projesi, şehrin kültürel değerlerini ilimize gelen misafirlere aktaracak. Yapılacak olan yapıların alt kat kısmı çarşı olarak kullanılacak. Üst avlu kısmında ise konferans salonu, yöresel ürünlerin tanıtım ve satışının yapılabileceği alanlar yer alacak. Daha önce şehrin estetiğine uygun olmayan bir görünüme sahip olan alanda altı adet binanın yıkım işleminin gerçekleşmesinin ardından projede ilk kazma vurularak zemin iyileştirici fore kazık çalışmaları devam ediyor.”

rizede-kultur-sokagi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-11.jpg

rizede-kultur-sokagi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-1.jpg

rizede-kultur-sokagi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-10.jpg

rizede-kultur-sokagi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-6.jpg

rizede-kultur-sokagi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-7.jpg

rizede-kultur-sokagi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-8.jpg

rizede-kultur-sokagi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-9.jpg

rizede-kultur-sokagi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-2.jpg

rizede-kultur-sokagi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-3.jpg

rizede-kultur-sokagi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-4.jpg

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum