Rize’de Kültür Şöleni Yaşandı

Rize’de Kültür Şöleni Yaşandı
Konferansların yanı sıra başta Kutsal Emanetler olmak üzere çeşitli fotoğraf sergileri, Kur’an-ı Kerim hat sergisi, okur-yazar buluşması ve kermeslerin yer aldığı “Rize Kültür Günleri” Rizelilere kültür şöleni yaşattı.

Rize’de, Kaynak Kültür Yayın Grubu ile Rize Kültür Sanat ve Dostluk Derneği (RİKSAD) tarafından “Rize Kültür Günleri” düzenlendi. Konferansların yanı sıra başta Kutsal Emanetler olmak üzere çeşitli fotoğraf sergileri, Kur’an-ı Kerim hat sergisi, okur-yazar buluşması ve kermeslerin yer aldığı etkinliklerde adeta kültür şöleni yaşandı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve iki gün sürenn etkinliklerin ilk gününe AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize Valisi Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun, RİKSAD Başkanı Nuri Şinoforoğlu, sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

rize’de-kultur-soleni-yasandi-3.jpg

Etkinlikleri açılışında konuşan Milletvekili Bayraktar, gençliğin en iyi şekilde milli ve manevi değerlerini öğrenmesi gerektiğine vurgu yaparak yapılan etkinliklerin özellikle genç nesillere büyük katkı sağlayacağını söyledi. Vali Çakır ise, yapılan etkinliklere gösterilen katılımın yüksek olmasının memnuniyet verici olmasına değindi.

Programın ilk gününde Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun tarafından ‘Gönüllüler Hareketi’ konulu konferans verildi. Tosun, konuşmasında, 1960’lı yıllara gelindiğinde Türkiye’de 7 üniversite bulunduğunu ve bu üniversitelerde okuyan öğrencilere Allahın selamını verdiklerinde selamı alan 3 kişiden fazlasını zor bulduklarını söyledi.

naci-tosun.jpg

Tosun, şöyle dedi: “Benim de eğitim gördüğüm 1960’lı yıllara gelindiğinde ülkemizde 7 üniversite vardı. Ve bu üniversitelerde Allahın selamını verdiğimizde selamımızı alacak üç kişiden fazlasını bulamazdık. O zor dönemlerde verilen selamı alan üç üniversiteli çocuk bulunamasaydı bugün bu salonda olamazdık.” İlk gün etkinlikleri, gazeteci-yazar Ali Demirel tarafından ‘İslamda Kadının Yeri’, Seyitnur Fethi Erkal tarafından ‘Risale-i Nur’u Okuma ve Anlama’, Prof. Dr. İrfan Yılmaz tarafından ‘Koruyucu Hekimlik Açısından Peygamberimiz ve Tıbb-ı Nebevi’, Dr. Ergün Çapan tarafından ise ‘İslam’da Ticari Ahlak’ konulu konferanslarla devam etti.

Aynı gün Vali Nurullah Çakır, Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun ve diğer yetkililer tarafından Kutsal Emanetlerin sergilendiği resim sergisinin açılışı yapıldı.

rize’de-kultur-soleni-yasandi-1.jpg

Etkinliklerin ikinci gününde ise Kaynak Kültür Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Dr. Reşit Haylamaz tarafından ‘Gönül Tahtamızın Eşsiz Sultanı Efendimiz’, Samanyolu Televizyonu Ana Haber Spikeri Kemal Gülen tarafından ‘Camın Arka Yüzü’, Mehmet Akar tarafından ‘Dava Adamı Bediüzzaman’ ve Mehmet Ali Şengül tarafından da ‘İman Kulluk Şuuru’ konulu konferanslar verildi.

KEMAL GÜLEN GAZETECİLERLE BULUŞTU

Samanyolu Televizyonunun sevilen yüzü Kemal Gülen, etkinliklerde yapacağı konferans öncesinde Rize’de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Gazetecilerden Rize’nin sorunlarını ve ülke meselelerine bakış açılarıyla ilgili görüşler alan Gülen, daha sonra meslektaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra etkinliklere katılan Gülen, “Camın Arka Yüzü” konulu konferansta aile içi çarpık ilişkilerin boy gösterdiği, eğlence programı altında ahlaki değerlerin yok sayıldığı programlara karşı seyircinin tepki göstermesi gerektiğini söyledi.

kemal-gulen-rizede-basin-mensuplariyla.jpg

kemal-gulen-rizede-basin-mensuplariyla-1.jpg

kemal-guner-rizeli-basin-mensuplariyla.jpg

kemal-gulen.jpgGülen, şöyle dedi: “Kimin eli kimin cebinde belli olmayan programlar, bütün ahlaki değerleri yok eden eğlence ve müzik programlarla şu anda seyirci olarak beynimiz meşgul oluyor. Bizler bugün ekranda karşımıza çıkan tehlikelere 30 yıl önce ‘dur’ demeliydik.

Vurdumduymazdan geldik. 30 sene önce ne olursa olsun dedik 30 yıl sonra Fatmagüller, Muhteşem Yüzyıllar çıktı ve artık bu programları aile ortamında izlerken birbirimizden utanır hale geldik. Diyeceksiniz ki; ‘Biz seyirciyiz, medya dünyasında bir tehlike varsa bunun önlemini siz alın’ Hayır öyle değil. Medyamız milletin kaymağıdır. Dolayısıyla ‘seyirciyim’ deyip bir tarafa çekilmek doğru değiş olaylara seyirci kalmamalısınız. Medyadaki herkese bir şekilde ulaşıp bizim milletimizin öz tarih şuuruyla yetişmesini sağlamaktır seyircinin görevi. Seyircinin görevi televizyonu kapatıp bir tarafa geçmek değildir.”

kemal-gulen-rizeli-basin-mensuplariyla.20130224162716.jpg

ETKİNLİKLERE YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

Yapılan etkinlikler sonrası bir açıklama yapan RİKSAD Başkanı Nuri Şinoforoğlu, “Kaynak Yayın Grubu ile ortaklaşa yaptığımız etkinliklerimize Rizeliler yoğun ilgi gösterdi. Programlarımızda boş koltuk kalmadı. Yazarlarımız birbirinden önemli konularla Rizeli hemşerilerimizi aydınlattı, ufuklarını genişletti. Konferansların yanı sıra çeşitli resim sergileri ve kermeslerle etkinliklerimizi zenginleştirdik. Konferanslar sonunda yazarlarımız kitaplarını sevenlerine imzaladı. Programımıza, böylesine büyük ilgi gösteren Rizeli hemşerilerimize minnettarız.” dedi.

rize’de-kultur-soleni-yasandi-2.jpg

rize’de-kultur-soleni-yasandi-4.jpg

rize’de-kultur-soleni-yasandi-5.jpg