Rize'de Kurban Pazarı Hazırlıkları Başladı

Rize'de Kurban Pazarı Hazırlıkları Başladı
Rize Belediyesi İslampaşa Mahallesi'nde bulunan TIR parkının Kurban Pazar yerine dönüştürülmesi için çalışmaların başladığını bildirdi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz yıl Kurban Pazarının TIR parkında kurulduğunu ve ihtiyaca cevap verdiğini belirtti.

Kurban Pazar yeri için komisyonun henüz karar vermediğini kaydeden Bakırcı, şu ifadelere yer verdi:

''Her şeye rağmen alternatif yerlerimizden birisi olan TIR parkımızı hazır tutuyoruz. 150 ahırın olabileceği bir projemiz hazır. Bu yılda burada hizmet verilebilir. Fakat önümüzde ki yıllar farklı bir yer değerlendirmeliyiz. İhtiyaç birimleri, konaklama ve buna benzer hizmetlerin tamamı Rize Belediyesi tarafından karşılanacaktır. Kurban sahiplerine barınaklar hayvanları getirilip gerekli kontroller yapıldıktan sonra verilecek.''

Kurban pazarında kontrollere çok özen göstereceklerini vurgulayan Bakırcı, şunları kaydetti:

''Kurban getirecek vatandaşlarımızın şunu özellikle iyi bilmesini istiyoruz. Dinimizce kurban olmaya elverişsiz hayvanların satışını engelleyeceğiz veya farklı bir işaret koyarak alıcıyı bilinçlendireceğiz. Olumsuz şartlarda ki hayvanları kimse Rize Belediyesi Kurban pazarına getirmesin. Rize Müftülüğümüz ve Kasaplar odamızdan pazarımızda konuyla ilgili uzman kişiler olacaktır. Bu yıl ortalama 3 bin-3 bin 500 civarı hayvanımızın barınabileceği ve kurban sahiplerinin ihtiyaçlarının giderileceği bir alan oluşturuyoruz.''

Kurban fiyatlarına karışma yetkilerinin olmadığını belirten Bakırcı, ''Ancak hayvan alacaklara kuracak olduğumuz kantar sistemiyle hayvanlarını tartarak almaları yolunda yardımcı olmayı düşünüyoruz. Kurban almaya başlayacağımız tarihi ilerleyen günlerde kamuoyuna duyuracağız'' diye kaydetti.