Rize'de Kurban Pazarında Sahte Para Uyarısı

Rize'de Kurban Pazarında Sahte Para Uyarısı
Rize İl Emniyet Müdürlüğü ve Rize Belediye Zabıta ekipleri, kurban pazarında sıkı denetime giderek vatandaşları Kurban Bayramı öncesi sahte para, dolandırıcılık ve hırsızlıklara karşı uyardı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü ile Rize Belediye Zabıta ekipleri, Rize Tır Parkında oluşturulan kurban pazarında vatandaşların Kurban Bayramı öncesi kurban olmaması için hem kurban satıcılarıyla hem de kurban alıcılarıyla birebir görüşerek vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu, sahte para, dolandırıcılık, hırsızlık ve asayiş olaylarına yönelik bilgilendirme amaçlı broşür dağıttı.

rize-polisinden-kurban-pazarinda-sahte-para-uyarisi-13.jpg

Asayiş Şube Müdürü ile Zabıta Müdürü’nün de bizzat katıldığı bilgilendirme programında kurban pazarlarında gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığı belirtilerek, kurban pazarında 24 saat boyunca emniyet müdürlüğüne bağlı ekiplerin bulunduğu kaydedildi.

rize-polisinden-kurban-pazarinda-sahte-para-uyarisi-5.jpg

RİZE POLİSİ'NDEN UYARI: KURBAN BAYRAMINDA "KURBAN" OLMAYIN

Kurbanlık satan ve kurbanlık alan vatandaşların emeklerinin boşa gitmemesi için daha bilinçli olmalarını sağlamaya çalıştıklarını ifade eden yetkililer, “Amacımız, vatandaşımızın mağdur olmadan alışverişini en iyi şekilde yapmasını sağlamaktır. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı sivil ve resmi ekiplerimiz 24 saat burada halkımızın güvenliği için bulunuyor. Gerek kurban satıcılarından gerek kurban alıcısı vatandaşlarımızdan şüpheli şahısları alanda bulunan emniyet mensuplarına bildirmelerini hatta şüphelendikleri paraları yine emniyet görevlilerine göstermelerini istiyoruz.” diye konuştu.

rize-polisinden-kurban-pazarinda-sahte-para-uyarisi-21.jpg

VATANDAŞLAR UYARIDAN MEMNUN OLUP EMNİYET TEŞKİLATI İLE ZABITA EKİPLERİNE TEŞEKKÜRLER ETTİ

Vatandaşlar ise, polisler ve zabıta tarafından yapılan bilgilendirmenin kendilerine fayda sağladığını, uygulama sayesinde sahte parayı daha kolay tanıyacaklarını ve daha dikkatli olacaklarını, polis ekiplerinin dağıttığı broşürler sayesinde bilinçlendiklerini ifade ederek, "Hayvan pazarı nakit paranın döndüğü yer olmakla beraber kurban almaya gelen vatandaşların oluşturduğu yoğunluk nedeniyle hırsızlar için fırsat kollanan bir alan oluyor. Dolayısıyla burada sahte paralar da hırsızlar da fazla oluyor. Bu tür insanlar insanların emeklerini yemek için fırsat kolluyor. Emniyetimiz ekiplerimizle polisimiz ve zabıtamız bu insanlara fırsat vermemek için çalışıyor. Bize bilgi vermek için pazara gelen polislerimize ve zabıta ekiplerine teşekkür ederiz" diye konuştu.

rize-polisinden-kurban-pazarinda-sahte-para-uyarisi-3.jpg

rize-polisinden-kurban-pazarinda-sahte-para-uyarisi-1.jpg

rize-polisinden-kurban-pazarinda-sahte-para-uyarisi-2.jpg

rize-polisinden-kurban-pazarinda-sahte-para-uyarisi-6.jpg

rize-polisinden-kurban-pazarinda-sahte-para-uyarisi-11.jpg

rize-polisinden-kurban-pazarinda-sahte-para-uyarisi-12.jpg

rize-polisinden-kurban-pazarinda-sahte-para-uyarisi-8.20131008214822.jpg

rize-polisinden-kurban-pazarinda-sahte-para-uyarisi-10.jpg

rize-polisinden-kurban-pazarinda-sahte-para-uyarisi-20.jpg